Željko Obradović (© Star sport)
Željko Obradović (© Star sport)

Obradović otkrio da nije bilo famoznog treninga: Kevin Panter me zamolio

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.04.24. | 16:39

Trener Partizan Mozzart Beta pričao sa novinarima pred put ekipe u Berlin na okršaj sa Albom u Evroligi

Veliku pažnju javnosti izazvala je izjava Željka Obradovića posle pobede Partizan Mozzart Beta u Podgorici protiv Budućnosti da pojedini igrači moraju na trening odmah sa aerodroma kako bi se poboljšala forma pred ključni deo sezone. Mnogi su se pitali na koje igrače je mislio, ali na kraju od famoznog treninga nije bilo ništa.

Objasio je Obradović danas u razgovoru sa medijima o čemu se tačno radi.

Izabrane vesti

"Ja sam najavio bio trening, zato što sam razmišljao da neki igrači koji nisu imali veći minutažu treba da u narednim utakmicama malo više pomognu timu. Međutim, to jutro posle utakmice, smo vrlo rano ustali i kapiten Kevin Panter me je zamolio da ne idu na trening jer su umorni i ja sam im izašao u sustet. Eto to je to, inače praksa će biti da, bez obzira kakav je program, oni koji manje igraju na slobodan dan imaju trening", rekao je Obradović.

Crno-beli danas su krenulu put Berlina na meč protiv Albe - ključan meč za nastavak sezone u Evroligi.

"Za nas važna utakmica, naravno. Kada pričamo o Albi, nekoliko stvari je bitno u igri. Pod broj jedan je da zavise mnogo od njihove tranzicione igre i da su tu najopasniji. Treba da vodimo računa da to zaustavimo. To znači da kontrolišemo napad, da ne dozvolimo dobre procente šuta pre svega za dva poena u tranziciji. Razlika između utakmica koje su pobeđivali i gubili je nekih 12 posto ubačaja imaju više u mečevima koje su dobijali. Tako da je to neki prvi faktor o kojem moramo da vodimo računa", rekao je Obradović i dodao:

"Drugi je da su oni ti koji vole da menjaju odbranu, pogotovo kada centar Kumađe uđe u igru. Da igraju zonsku odbranu i zonaki presing. Treba obratiti pažnju na i to i imati dobar napad. Ponovo se vraćamo na isto, ne dozvoliti im da iz te zonske odbrane postižu lake poene. To su neke najbitinije stvari. Znamo koliko nam je važna utakmica i nadam se da ćemo biti na potrebnom nivou da je dobijemo".

Činjenica je da je Alba odavno izgubila svaku šansu da se bori za prolaz dalje, ali to za crno-bele u ovom momentu nije bitno.

"Mi nikad ne razmišljamo o tome koliko Alba ima pobeda. To je evroligaški tim koji je u prošlom kolu protiv Efesa odigrao izvanredno, tako da znamo da poseduju kvalitet i da mogu da odigraju na visokom nivou. Tako ih tretiramo kao pravo evroligaški tim".

Upitan je trener crno-belih i za moral u ekipi, posebno posle neugodnog poraza protiv Olimpijakosa kada je tim imao dvocifrenu prednost i na kraju izgubio.

"Nema veze utakmica sa Olimpijakoso. Mi smo odigrali jako važnu utakmicu u Podgorici u ABA ligi, koju smo uspeli da dobijemo. Nema više vraćanja na ono što je iza nas, gledamo samo u napred. Znamo da mnogi timovi imaju svoju šansu, naša sreća je što uglavnom zavisimo od nas samih, prema tome treba dobro da se pripremimo i tu utakmicu sa Albom odigramo na najbolji mogući način" rekao je Obradović.

Partizan u četvrtak od 20 časova i 30 minuta igra protiv Albe.



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićKevin Panter

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara