Željko Obradović (Foto: Starsport)
Željko Obradović (Foto: Starsport)

Obradović pred gostovanje u Podgorici: Biće novih stvari u njihovoj igri, da probamo da reagujemo

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.04.23. | 17:43

"Zdravi smo, spremni i svesni toga šta nas očekuje protiv ekipe koja ima kvalitet i koja naravno na domaćem terenu igra sasvim drugačije", rekao je trener Partizan Mozzart Beta uoči gostovanja u Podgorici

Košarkaši Partizan Mozzart Beta tačku na ligaški deo sezone u ABA ligi stavljaju na jednom od najtežih gostovanja - u Podgorici. Trijumfom će obezbediti prvo mesto na tabeli pred plej-of, pa je jasno da ulaze u susret sa imperativog da ga ostvare. S druge strane, predstojeći susret za Budućnost nema takmičarski značaj, ali će itekako biti motivisana da skine skalp lideru.

U Morači je uoči utakmice sa crno-belima došlo do promene na klupi. Vratio se Petar Mijović i nasledio Vladimira Jovanovića, pa se očekuje reakcija Podgoričana koji bi u sličaju pobede dobili veliku dozu samopouzdanja pred plej-of i okršaje sa Megom u prvoj rundi.

Izabrane vesti

Zato je Željko Obradović oprezan pred poslednji ligaški duel u tekućoj sezoni.

"Poslednja utakmica, svesni smo značaja te utakmice. Ono što je bitno pred tu utakmicu je to da smo mi napravili skauting, ali je činjenica da je Budućnost promenila trenera i da će sigurno biti nekih novih stvari u njihovoj igri. Na nama je da probamo na samoj utakmici da reagujemo i da vidimo da li ima nekih noviteta, što se taktike igre tiče. Zdravi smo, spremni i svesni toga šta nas očekuje protiv ekipe koja ima kvalitet i koja naravno na domaćem terenu igra sasvim drugačije", rekao je Obradović.

Uroš Trifinović tvrdi da je pred njegovom ekipom "najbitniji duel u dosadašnjem toku sezone".

"Želimo da obezbedimo prvo mesto koje nam je jako važno pred početak plej-ofa. Svi znamo koliko dugo Partizan nije bio prvi na kraju ABA lige. Dugo sam ovde, znam kako izgleda gostovanje u punoj Morači i koliko je teško. Dobra su ekipa, koja će sigurno pokazati reakciju na promenu trenera. Mi treba da budemo fokusirani, da igramo našu igru i sigurno ćemo odraditi dobar posao", istakao je Trifunović.

Crno-beli su u prvom delu sezone slavili sa ubedljivih 106:77 u Štark Areni, a samo četiri dana nakon utakmice u Pogorici otpočeće plej-of seriju Evrolige sa madridskim Realom.

ABA LIGA - ODLOŽENE UTAKMICE

Četvrtak

19.00: (1,85) Mornar (hendikep 18,5) Crvena zvezda (1,85)

Petak

19.00: (3,50) Budućnost (16,0) Partizan Mozzart Bet (1,35)

Nedelja

18.00: Mornar - Igokea

Ponedeljak

18.00: Cedevita Olimpija - Crvena zvezda

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetŽeljko ObradovićUroš Trifunović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara