(©Star sport)
(©Star sport)

Ode Ante posle osam godina

Vreme čitanja: 1min | čet. 02.07.20. | 21:54

Barselona se razišla sa Hrvatom

Vreme je velikih promena u Barseloni. Posle razočaravajućeg poraza u finalu španskog plej-ofa od Baskonije, klub je napustio trener Svetislav Pešić, a danas i jedan od simbola kluba u prethodnim godinama.

Posle osam sezona u dresu Barse, klub je napustio hrvatski centar Ante Tomić. Njemu je ugovor istekao i nije mu ponuđen nastavak saradnje.

Izabrane vesti

„Bilo je ovo predivnih osam godina u Barsi. Uživao sam svakoga dana! Igrao sam sa neverovatnim igračima i svakom od njih čuvam leđa u životu i van terena. Radio sam sa neverovatnim ljudima, ne znate njihova imena jer ne zarađuju milione, ali oni čine Barselonu većom od kluba. Hvala, ’culeri’!”, napisao je Tomić u oproštajnoj poruci.

Hrvat je u Barselonu došao 2012. godine posle dve sezone u dresu Real Madrida, a tom prilikom je odbio ponude CSKA i Efesa. Posle odlaska Huna Karlosa Navara u penziju, postao je i kapiten Blaugrane sa kojom je osvojio jednu titulu u ACB ligi (2014), tri Kupa kralja (2013, 2018, 2019) i Superkup Španije (2015). Bio je i član najbolje petorke u ligi 2013. godine.

On je jedan od trojice igrača iz aktulenog tima kojima su ovog leta isticali ugovori. Preostala dvojica su Kajl Kjurik i Kevin Pengos čija budućnost još nije poznata. 


tagovi

Ante Tomić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara