Ode Miki iz Reala posle samo godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.07.20. | 11:06

Amerikanac se vraća na mesto uspeha

Prošlog leta je Amerikanac Džordan Miki došao u Real Madrid kao veliko pojačanje, a godinu dana kasniju uz mnogo manje pompe napušta Kraljevski klub.

Miki i Real su dogovorili raskid ugovora koji je trebalo da traje još godinu dana i on se kao slobodan igrač vraća u Himki iz kojeg je i došao prošlog leta.

Izabrane vesti

Miki nije opravdao očekivanja u Realu iako je imao neke sjajne ofanzivne role. Igrao je u proseku petnaestak minuta po meču u Evroligi i beležio devet poena i 4,2 skoka što je sjajan učinak za takvu minutažu. U Endesa ligi je bio nešto skromniji 6,8 poena u proseku, ali ni tamo nije igrao više od petnaestak minuta po meču.

Problem su bili njegovi defanzivni kvaliteti, ali i problem sa viškom stranaca. Pored njega, pasoše EU nemaju Tompkins i Dek, a samo dvojica su mogli da budu u timu na prvenstvenim mečevima. Uglavnom je Miki bio taj koji je visio i ostajao izvan 12 u bitnim utakmicama. Došao je kao zamena za Gustava Ajona i trebalo je da donese stabilnost ispod obruča na ’petici’ kada Valter Tavares odmara, ali je pravio defanzivne propuste i nije dobro kontrolisao skok. To ga je očigledno koštalo status kod Pabla Lasa.

Real ga je nudio Valensiji koja je dugo razmišljala o njemu, ali se na kraju odlučila za Dereka Vilijamsa i Miki je odlučio da prihvati poziv Himkija. U Podmoskovlju je blistao pretprošle sezona koja mu je bila prva u Evropi posle igranja u NBA ligi. Beležio je preko 14 poena u proseku po meču u Evroligi za Himki i bio jedan od nosilaca igre. Sada će opet imati priliku da se vrati u nekadašnju formu.

U Realu bi trebalo da ga zameni Ante Žižić


tagovi

KK Real MadridHimki

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara