Nikola Jokić i Džoel Embid (©AFP)
Nikola Jokić i Džoel Embid (©AFP)

Oglasila se NBA: Jokić ponovo na vrhu MVP trke!

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.03.23. | 20:05

Do kraja sezone ostalo je još malo više od jedne sedmice

Nikola Jokić ponovo je na vrhu trke za najkorisnijeg igrača NBA lige, saopšteno je na sajtu takmičenja!

Samo dan pošto je ESPN objavio rezultate ankete gde se čuo glas 100 eminentnih medija, oglasila se i NBA liga svojom analizom po kojoj je Nikola Jokić povratio mesto na vrhu liste glavnih kandidata za MVP.

Izabrane vesti

Kako se ističe, srpski as je bio na velikom testu jer je igrao utakmice protiv dva najveća konkurenta za najveće individualno priznanje, ali kako je Džoel Embid “izbegao“ duel u Denveru gde su Nagetsi slavili, situacija se ponovo okrenula u korist Nikole Jokića. Podsetimo, nekadašnja vedeta Minesote i Bostona Kevin Garnet oštro je kritikovala Kamerunca zbog odluke da ne igra taj meč, jer je očekivao duel dva najbolja centra lige i da isti odluči MVP. Embidovo odsustvo je u američkim medijima viđeno kao možda i odlučujući kiks koji bi trebalo da ide naruku Jokiću.

Embid je do meča u Bol Areni odigrao 13 mečeva zaredom, ali ono što mnogi takođe uzimaju kao negativnu okolnost za njega jeste činjenica da je i ove sezone propustio veliki broj mečeva – 14. Bil Volton je jedini MVP (1977/78) koji nije odigrao toliki broj utakmica.

Centar iz Sombora je tri dana pre okršaja sa Filom odigrao sjajnu rolu protiv Janisa Adetokunba i njegovog Milvokija sa 31 poenom i 11 asistencija,

Podsetimo, u kladionici Mozzart možete da igrate na to ko će biti MVP najjače lige na planeti. Po trenutnom stanju kvota da će to ponovo biti Nikola Jokić je 2,00, dok je za Džoela Embida 2,10Janis Adetokunbo je sada na 5,50. Sve kvote za MVP možete videti OVDE.

Jokić se vratio na vrh liste, iako je Nju Orleans prekinuo prethodne noći Denverovu seriju od četiri pobede. Embid je pao na drugo mesto, mada je pomogao Siksersima da prekine niz od tri poraza. Janis je i dalje na trećem mestu, dok je Luka Dončić ispao iz Top 5 kandidata pošto je Dalas izgubio pet od prethodnih šest mečeva. Heroj Sakramenta Domantas Sabonis probio se na mesto broj pet, dok je Džejson Tejtum četvrti.

Na sajtu NBA objavljena i kratka analiza Jokićevog učinka. On je na sezonskom proseku od 24,9 poena, 11,9 skokova i 9,9 asistencija, a sada ponovo vodi nikad neizvesniju MVP trku. Jokić nije igrao protiv Pelikansa, zbog toga što je “osetio“ desni list, ali je prethodno servirao svoj 29. tripl-dabl u trijumfu nad Filadelfijom.

S druge strane, Embid se vratio u pobedi nad Dalasom sa 25 poena i devet skokova, samo dve večeri posle poraza od Denvera. Kako se napominje, ekipa se odlučila da kao prioritet stavi njegovo zdravlje, jer želi da napravi nešto veliko u plej-ofu.


tagovi

Džoel EmbidNikola JokićDenver NagetsFiladelfija SeventisiksersNBA ligaMVP NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara