Džoel Embid (AFP)
Džoel Embid (AFP)

Embid odgovorio na prozivke: Glupo je reći da se plašim Jokića

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.03.23. | 17:09

Istakao je i da je veliki Nikolin fan

Neigranje Džoela Embida u meču protiv Denvera je podiglo veliku prašinu u američkoj košarci i izazvalo burne reakcije. Kamerunac je pod izgovorom povrede preksočio direktan duel sa Nikolom Jokićem koji je mogao mnogo toga da odluči u trci za nagradu MVP igrača sezone. Do tog meča je imao blagu prednost u odnosu na Srbina, a posle njega je ona minimalna.

Neigranje protiv direktnog rivala mu se nije isplatilo i izazvao je kritike. Čak je i jedan od njegovih najvećih fanova i Jokićevih najvećih kritičara, kontroverzni Kendirk Perkins, poručio da je ovo minus za asa Filadelfije.

Izabrane vesti

„Ne možete da propustite utakmicu kada dođu na red ovakvi mečevi. Imam glas za MVP-a, zapamtiću ovaj momenat“.

Na Embidov račun se sada zbijaju šale i proglašava se kalkulantom koji je kukavički izbegao rizik da Jokić u međusobnom duelu okrene MVP trku u svoju korist. Sada se tim povodom oglasio i Kamerunac.

„Baš me briga. Kao što sam već ranije rekao, najvažniji mi je plej-of. Ako će jedna utakmica da naškodi bilo čijim šansama za nagradu, onda pretpostavljam da su svi igrači van konkurencije. Svi smo imali loše utakmice ili smo propuštali neke. Ovo nije prvi put niti se sve vrti oko duela mene i Nikole“.

JOKIĆ 2,00 - EMBID 2,10

On je potom izrekao niz komplimenata na račun srpskog reprezentativca.

„On je sjajan, neverovatan igrač, dvostruki MVP zaredom. Jedan je od najboljih igrača u ligi i ja sam njegov veliki fan. Tako da mi je krivo što nisam igrao protiv njega. Ali ispred mene je veći cilj a to je da budem zdrav za plej-of. Da ponovim, nemam šta da dokazujem. Poslednji meč protiv njega smo pobedili i imao sam učinak kakav sam imao (47 poena i 18 skokova op.a.). Prilično je glupo reći da sam se uplašio njega nakon onoga što sam pokazao u prethodnom međusobnom duelu“.

Još jednom je podvukao da nije opterećen trkom za MVP nagradu.

„Ne marim za to da li ću osvojiti ili ne. Fokusiran sam samo na cilj da osvojim prsten. Ako osvojim nagradu, super. Ako je ne osvojim, baš me briga“, rekao je centar Siksersa.

Sa prosekom od 33,2 poena po meču, Embid je prvi strelac NBA lige u dosadašnjem delu szeone. Jokić je u toj kategoriji na 16. mestu sa 24,9. Ali, sa prosekom od 11,9 skokova po meču, Jokić je drugi u ligi dok je Embid sedmi sa prosečno 10,2 skoka po utkamici. Nikola vodi i u asistencijama (9,9) gde je na petom mestu u ligi. Embid sa prosekom od 4,2 nije ni među 50 u ligi. Takođe, Jokićev Denver je sa skorom 51-24 prvi na Zapadu dok je Embidova Filadelfija sa učinkom 50-26 treća na Istoku.

Američka javnost je podeljena oko MVP nagrade. Neka velika imena podržavaju Embida, a neka Jokića. Poslednji presek glasova pred finalno glasanje kaže da Kamerunac ima minimalnu prednost. Filadelfija do kraja sezone ima šest utakmica (Toronto, Milvoki, Boston, Majami, Atlanta, Bruklin), a Denver šest (dve protiv Finiksa i po jednu protiv Nju Orleansa, Golden Stejta, Hjustona, Jute i Sakramenta). Američki novinari spekulišu da bi Nikola zbog lakše povrede mogao da propusti večerašnji meč protiv Nju Orelansa.

Kvota u Mozzartu da će Nikola Jokić osvojiti titulu MVP igrača lige je 2,00 a kvota na Embida je 2,10. Daleko iza je Janis Adektokunbo sa 5,50.


tagovi

Džoel EmbidNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara