Đorđević dobio otkaz u Virtusu!

Vreme čitanja: 3min | pon. 07.12.20. | 20:31

Kao i njegovi pomoćnici

Aleksandar Đorđević više nije trenera Virtusa iz Bolonje! To je večeras u zvaničnom soapštenju potvrdio slavni italijanski klub.

Proslavljeni srpski košarkaš je dobio otkaz u Virtusu, a otpušteni su i njegov pomoćnik Goran Bjedov i kondicioni trener Mladen Mihajlović. Virtus se zahvalio Đorđeviću na svemu što je uradio za klub i poželeo mu uspeh u nastavku karijere. Ekipu će kao privremeno rešenje u narednom periodu voditi dosadašnji asistent Kristijan Fedrigo.

Izabrane vesti

Razlozi otkaza nisu obelodanjeni, ali se pretpostavlja da su u pitanju lošiji rezultati i igra ekipe u poslednje vreme. Virtus je u poslednja tri kola italijanskog šampionata pretrpeo dva poraza. Minulog vikenda je na svom terenu poražen od Dinamo Sasarija 78:83, a pre mesec dana od Brinizija na svom parketu 88:98. Ukupno imaju četiri poraza u poslednjih sedam prvenstvenih duela, a čudno je da su sva četiri došla na domaćem terenu. Sa skorom od pet pobeda i četiri poraza, bolonjski klub zauzima četvrto mesto na tabeli u italijanskom šampionatu. Trećeplasirani Sasari ima isti bilans, ali i bolji međusobni skor. Brindizi je drugi sa devet pobeda i jednim porazoma, a lider je Olimpija iz Milana sa maksimalnim učinkom u 10 utakmica. Mnogo bolje je Virtusu išlo u Evrokupu gde je zabeležio svih sedam pobeda u dosadašnjem delu grupne faze.

Đorđević je na klupu Virtusa seo u martu 2019. godine i priveo sezonu kraju osvajanjem FIBA Lige šampiona. Narednog leta je Virtus obezbedio veliki budžet za pojačanje i stavaranje tima po Đorđevoćevom ukusu nadajući se povratku u Evroligu preko Evropkupa ili vajld karte. Došli su Miloš Teodosić sa trogodišnjim ugovorom vrednim 1.700.000 evra po sezoni, zatim Stefan Marković, Amerikanci Kajl Vims, Džulijus Gembl, Frenk Gejns, Vins Hanter, argentinski reprezentativac Markos Delija.. Prekid sezone je osujetio planove Virtusa koji je beležio dobre rezultate i dobro igrao.

Prošlog leta su svi nosioci igre zadržani, a vlasnik kluba Masimo Zaneti je nastavio da povećava ulaganja i dovodi pojačanja. Došao su dobro poznati Amerikanac Džoš Adams iz Unikahe, italijanski reprezentativac Avudu Abas i nedavno kao ubedljivo najveća zvezda lige Marko Belineli iz NBA za višemilionski ugovor.

Virtus je ovu sezonu počeo finalom Superkupa Italije u kojem je poražen od milanske Olimpije. Usledile su četiri vezane pobede u ligi i Evrokupu, a onda i iznenađujući poraz od Kremone kod kuće posle kojeg je ekipa počela da igra promenjivo. Na kraju je uprava kluba rešila da promeni trenera i uruči otkaz Đorđeviću i njegovim pomoćnicima.

Đorđevićeva trenerska karijera je tako doživela još jedan neprijatan epilog. Otpušten je i u prethodnim klubovima Bajernu i Panatinaikosu, a prethodno je imao kratke epizode u milanskoj Olimpiji i Benetonu. Suprotno tome, selektorska karijera na klupi Srbije mu je uglavnom bila protkana uspesima. Na prvom velikom takmičenju je mimo svih očekivanja doveo Srbiju do finala Mundobasketa i finala sa Amerikancima. Sledećeg leta je na Evrobasketu sa Orlovima dogurao do polufinala gde je tesno poražen od Litvanije, a potom i lagano od Francuske u borbi za bronzu. Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine je sa Srbijom došao do novog finala i okršaja sa prejakim Amerikancima. Četvrtog leta na klupi Srbije je došao do finala Evrobasketa bez nekoliko bitnih igrača i poražen je od Slovenije, a jedini kiks je imao na Mundobasketu u Kini prošle godine gde je naš nacionalni tim eliminisan u četvrtfinalu od Argentine.



tagovi

Aleksandar ĐorđevićVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara