Ostoja Mijailović (© Star Sport)
Ostoja Mijailović (© Star Sport)

Ostoja Mijailović: Imamo najveći budžet u istoriji Partizana, podižemo kredit da otplatimo preostali poreski dug

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.09.23. | 18:34

"Cilj je da budemo stalni član Evrolige", rekao je predsednik Partizan Mozzart Bet, koji je takođe pričao i o poslovanju kluba

Predsednik Partizan Mozzart Beta Ostoja Mijailović održao je konferenciju za medije gde je otkrio nekoliko zanimljivih detalja vezanih za budžet i poslovanje kluba. Naglasio je da je klub iz Humske obezbedio najveći budžet u istoriji kluba i da je cilj biti stalni član Evrolige.

Izabrane vesti

"Mi kao klub pravimo petogodišnji plan sa jasnim ciljevima, a oni su sledeći: Biti stalni član Evrolige i napraviti klub koji uvek može da oformi budžet nezavisno od sportskih rezultata. Kako sada stvari stoje, 2025. godine ističu licence klubovima koji su sada u vlasničkoj strukturi lige. Postoji plan da se Evroliga proširi. Mislim da je Partizan stekao sve uslove da bude stalni član. Pokazali smo se kao izvanredan partner Evrolige. Želimo da budemo jedan od vodećih klubova u Evropi, rekao je Ostoja Mijailović i u istom tonu nastavio:

"Kompletni sportski ciljevi su ispunjeni. Osvojili smo ABA ligu, prošli u plej-of Evrolige. Prošle godine smo platili 500.000 evra učešće u Evroligi, sada smo osvojili ABA i te pare su sada u našem budžetu. Nama su prošle godine 14,500.000 bili rashodi, a prihod je bio 14.000.000 evra. Znači godina je završena sa deficitom od 500.000 evra".

Potom je detaljnije pričao o jednom od najvećih problema kluba - poreski dug.

"Imali smo izvanrednu akciju koja se zvala "Jedan Partizan imamo". Preko te akcije smo uspeli da sakupimo 1.670.000 evra. Članovi upravnog odbora su sakupili 850.000 evra, a ostatak su navijači, tačnije njih 22.000 je skupilo 820.000 evra. Kompletna akcija je inicirana od strane navijača, imali smo i pomoć države, tako da smo isplatili 3,72 miliona evra. Ostatak duga koji je 3,3 miliona evra će biti saniran tako što ćemo podići kredit, nas 10 iz upravnog odbora ćemo otplaćivati u narednih pet ili šest godina".

Nastavio je prvi čovek kluba sa temom finansija.

"Mi smo već isplatili prvu platu igračima, sa svim porezima. Tako će biti i u narednom periodu."

Otkrio je Ostoja Mijailović i promene u upravnom odboru.

"Stigao je Đorđe Lukić, predsednik Adrijatik Banke. Srđan Milovanović, vlasnik Prva TV i B92, kao i Dejan Čakajac, koji je imenovan za mog potpredsednika. Svi oni su naši veoma važni sponzori. Svi sponzori su nam vrlo važni, najveća su od 700.000 evra pa do 1,5 miliona evra. Ukupno ćemo imati oko 6-7 miliona evra od sponzorstava. Biće ovo najveći budžet u istoriji Partizana. Naravno tu je i država koja nam pomaže. Ja to moram da napomenem iako znam da deo naših navijača to ne voli, ali treba da se zna jer je to jednostavno činjenica".

Bilo je priče i aktivnostima Fondacije Partizan.

"Dragan Kićanović, Novica Veličković i ja smo se sastali danas, to je Upravni odbor naše fondacije, da se dogovorimo kome da pomognemo, to je i poenta svega. Zajednički smo se usaglasili sledeće, Dragan Todorić da dobije nagradu jer je ceo radni vek proveo u Partizanu, a sledeće godine ide u penziju. Arsenije Pešić, koji danas živi na skromniji način. Njemu da pomognemo. Takođe, Zdravko Bućan, bivši zaposleni, Milenko Babić koji ima zdravstvenih problema, tu je i naš čuveni Čarli, kao i Vuk Rajković. Ukupno smo raspodelili 108.000 evra na ove ljude. Većina je pustila suzu kada su čuli ovu vest".

Za kraj je pričao o sportskim ambicijama.

"Svi moraju da budu svesni da je košarka izuzetno težak i neprofitabilan sport. Da se u fudbalu napravio rezultat kao što smo mi to uradili, fudbalski klub bi imao 100.000.000 evra budžet. Mi imamo iste ciljeve kao i prošle sezone. Ko zna šta bi se desilo da smo otišli na Fajnal for prošle sezone. Svi znamo šta se sve desilo protiv Reala, ali to je sport. On donosi i pobede i poraze na koje nekada jednostavno ne možete da utičete", završio je Ostoja Mijailović.



tagovi

KK PartizanOstoja MijailovićPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara