Nikolas Batum (© AFP)
Nikolas Batum (© AFP)

Parker zagolicao maštu svima: Batum u Asvelu sledeće sezone?

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.10.22. | 12:37

Francuz je u NBA ligi od 2008. godine

Apetiti Asvela očigledno rastu iz godine u godinu. Već se pričalo da planiraju značajno da povećaju budžet u narednih nekoliko sezona koji bi išao preko 20.000.000 evra, a predsednik kluba Toni Parker zagolicao je maštu ljubiteljima košarke pred meč njegove ekipe i Baskonije u Evroligi. Naime, on je pomalo u šali nagovestio da bi u klub mogao da dođe prekaljeni NBA as Nikola Batum.

Tokom intervjua, baš pred njegov kraj Parker je istakao da bi Batum mogao sledeće sezone da se vrati u francusku košarku posle više od decenije u NBA ligi.

Izabrane vesti

Podsetimo da je Batum ušao u upravu Asvela 2017. kako bi pomogao Parkeru.

"Asvel je istorijski klub u Francuskoj. Toni je razvio pravi projekat i povezao više aktivnosti u klub. Verujem u ceo projekat i želim da doprinesem njegovom razvoju", rekao je bio svojevremeno Batum.

Sjajni krilni igrač je karijeru počeo u Le Manu kada je dve godine zaredom proglašavan za najboljeg mladog igrača Francuske.

U NBA ligu je otišao 2008. kada je postao član Portlanda gde se zadržao do 2015. Narednih pet sezona je bio u Šarlotu, a sada je član Los Anđeles Klipersa.

Ukoliko bi se izjava ispostavi kao ozbiljna i tačna, Batumov dolazak u Evroligu bi bio velika stvar za Francusku i kompletnu Evropu.



tagovi

Nikolas BatumKK AsvelToni Parker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara