Gde će FMP?
Gde će FMP?

Partizan i Budućnost dobili filijale na Jadranu, misterija FMP

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.06.20. | 14:53

Nema Superkupa naredne sezone

Trebalo je da bude formalnost, ali je Partizan spustio rampu i Metalac nije mogao da vlasnička prava prenese na FMP pošto se crno-beli protive ideji da Crvena zvezda, tačnije Nebojša Čović, ima dva kluba u ABA ligi. To ipak ne znači da su Panteri već prebačeni u drugu ligu, pa ni da će uopšte i biti. Sa druge strane, i Partizan i Budućnost su dobili filijale na Jadranu, ali samo u ABA 2 ligi, ne u elitnom rangu takmičenja.

Naime, prema informacijama MOZZART Sporta na Skupštini regionalnog takmičenja usvojen je predlog da u ABA 2 ligi od jeseni zaigraju podgorički Student i Mladost iz Zemuna. Mladost je, opšte je poznato, filijala beogradskih crno-belih, dok je Student u istim relacijama sa ekipom Budućnosti.

Izabrane vesti

Postoji čak i opcija da se liga proširi sa 12 na 14 klubova i da tako šansu na Jadranu dobiju i Tuzla i banjalučki Borac, ali o tome klubovi tek treba da se izjasne.

Kao uostalom i o osnovnoj temi: šta će biti sa FMP-om? Kako Partizan nije dao saglasnost za “preregistraciju“, odnosno prenos vlasničkih prava sa Metalca na FMP-a, o tome će tek morati da se raspravlja, jer odluka Skupštine mora da bude jednoglasna.

Partizanu pak nije pošlo za rukom da tu temu već koliko danas uvrsti na dnevni red. Što znači da je debata samo odložena do prvog narednog okupljanja. Odnosno, sredinom. jula kada će biti određen i kalendar takmičenja za narednu sezonu. Tad ćemo tek znati da li je Partizanovo lobiranje uspelo, odnosno da li crno-beli imaju većinu da izguraju ideju o isključenju Pantera iz ABA lige? Ili je opet tas prevagnuo na vodenicu Crvene zvezde?

I jedni i drugi uveravaju da sve ide po njihovom planu, a u ovom slučaju ne mogu i jedni i drugi da “pobede“.

Dodajmo za kraj i da je definitivno odlučeno da sledeća sezona neće početi Superkupom. Tog takmičenja naredne sezone neće ni biti.


Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara