Džejlin Smit (AFP)
Džejlin Smit (AFP)

Partizan kontaktirao najkorisnijeg igrača Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 10:19

Džejlin Smit na meti crno-belih

Samim povratkom Željka Obradovića, Partizan je najavio najviše ambicije koje su potvrđene angažovanjem Kevina Pantera. Ipak jasno je da jedan od najtraženijih bekova ovog leta u Evropi, ma koliko bio dobar, a nema dileme da je jedan od najboljih na Starom kontinentu, ne može sam da iznese teret do timskih ciljeva, zbog čega su crno-beli u stalnoj potrazi za dodatnim pojačanjima.

Jedno od njih bi mogao da bude Džejlin Smit (26,193cm). Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Partizan je uspostavio kontakt sa američkim plejmejkerom koji je u nedavnoj sezoni stigao do titule najkorisnijeg igrača nemačke Bundeslige. Nizao je prosek od 15,17 poena, 5,02 skokova 5,29 asistencija i 1,78 ukradenih lopti na 41 meču. Još veće brojke imao je u Kupu Nemačke, doduše na samo tri utakmice, od 15,67 poena, 7,00 skokova, 5,00 asistencija i 1,67 ukradenih lopti.

Izabrane vesti

Puke statističke brojke koje diže iz sezone u sezonu nisu jedini pokazatelj kvaliteta Smita koji je zavšio koledž Nju Hempšir. Zapravo Amerikanac koji je četiri profesionalne godine odradio u Nemačkoj (po dve u Hajdelbergu i Ludvigsburgu) imao je najveći uticaj na igru Ludvigsburga koji je ligaški deo sezone završio na prvom mestu sa samo četiri poraza (u 34 kola). Kasnije je povukao tim do polufinala plej-ofa u kome nije mogao sam protiv minhenskog Bajerna...

Naravno, prvi kontakt, kao i razgovori ne znače automatski da je posao oko Smita završen...

Dodajmo da grčki mediji pišu da se u moru imena koji se povezuju sa Panatinaikosom ovog leta nalazi i Smitovo ime.



tagovi

KK PartizanEvrokupDžejlin Smit

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara