Džejms Naneli (© Star sport)
Džejms Naneli (© Star sport)

Partizan Mozzart Bet i dalje sanja plej-in: Berlin je pokoren

Vreme čitanja: 4min | čet. 04.04.24. | 22:25

Najzad je ekipa Željka Obradovića došla do pobede na gostovanju. U meču koji održava crno-bele u igri za plej-in, savladana je Alba u 33. kolu Evrolige rezultatom 94:83

To je to! Pobeda kada je bilo najpotrebnije. Partizan Mozzart Bet se i dalje bori... I dalje sanja da može među 10 najboljih u Evroligi. Za tako nešto je morala da se pobedi Alba na gostujućem terenu. Ove sezone crno-beli su se redovno loše provodili na gostovanjima, nanizali su čak osam poraza, ali i ta crna serija je morala da se prekine i to kada nije bilo drugog izbora. Crno-beli su morali da pobede kako bi ostali u igri za plej-in i baš to su uradili zahvaljujući pravom timskom izdanju u 33. kolu za konačnih 94:83.

Ipak, zbog prethodnih kikseva, nije sve u rukama igrača Željka Obradovića za plasmanu plej-in. Sutra će svi biti prikovani za televizor kada Fenerbahče bude dočekao Efes. Biće potrebna pobeda izabranika Šarunasa Jasikevičijusa, a onda će konačna odluka pasti naredne nedelje kada Partizan bude dočekao Valensiju u poslednjem kolu. Ta pobeda bi odvela crno-bele u plej-in gde moraju još dva puta da pobede.

Izabrane vesti

Odavno Partizan nije bio ovako siguran na strani, čak je na mahove izgledao poprilično moćno. Posebno u drugoj deonici kada je ekipa bila na plus 16. Doduše ni ovoga puta nije moglo bez padova, samo što je sada bilo neuporedivo više fokusa nego na nekim prethodnim mečevima, pa prave drame u samom finišu nije bilo jer su Naneli, Panter i Avramović pogađali kada je bilo baš potrebno.

Upisana je 15. pobeda. Isto toliko ima i Efes koji igra u petak, ali važna stvar za napomenuti je da klub iz Humske ima bolji međusobni učinak sa Efesom zato je potrebno da predstavnik Turske izgubi jednu od poslednje dve utakmice. Bilo da je to protiv Fenera u petak ili protiv Crvene zvezde naredne nedelje.

Čak pet igrača je bilo dvocifreno. Zablistao je Džejms Naneli sa 19 poena. Pratio ga je Pi Džej Doužer sa 15 poena, isti broj imao je Kevin Panter koji je dodao šest skokova i tri asistencije. Zek Ledej je dodao 14 poena, a Aleksa Avramović 11.

Podsetio je Partizan u prvom poluvremenu na neka ranija vremena, kada je umeo da nemilosrdno melje protivnika na oba kraja terena. Za tako nešto je bio potreban Aleksa Avramović u odbrani koji je kidisao na svaku loptu, a u napadu Naneli koji je nemilosrdno pogađao. Baš to se dogodilo u drugoj deonici kada je ekipa Željka Obradovića istinski izgledala nadmoćno. Uostalom zbog toga je i bilo plus 16 u jednom trenutku. Bilo bi i plus 20 da je Avramović pogodio zicer, kao i Kaminski, ali i bez tih poena crno-beli su stvarno izgledali za svaku pohvalu. Svaki igrač je sjajno ispunjavao svoju odluku, a ono što je svakako sada postala praksa, Kevin Panter je bio primarni organizator napada dok su ostali bili zaduženi za poene. Sve navedeno je donelo sasvim dobrih 47:34 na poluvremenu.

Navikli su navijači da bilo kakva prednost na poluvremenu nije sigurna. Isto su i sada pomislili kada je Alba spustila na samo minus pet kada je Met Tomas pogodio trojku. Međutim, ovoga puta se dogodilo nešto što ranije nije bio slučaj. Partizanu je sa klupe stigla preko potrebna energija u vidu Alena Smailagića.

Vezao je pet poena, odigrao sjajnu odbranu koja je generalno bila veliki problem u trećoj deonici jer je domaći tim ubacio čak 28 poena, ali je crno-beli tim na kraju ušao u poslednjih 10 minuta sa dvocifrenim plusom.

Nije ni to bilo dovoljno da se izbegne blaga panika, posebno kada je Alba spustila na minus četiri, najzad se dogodilo da ekipa Željka Obradovića sačuva prisebnost. Anđušić, Naneli i Panter su pogodili najbitnije šuteve koji su bili dovoljni da se obezbedi pobeda. Posebno su se obradovali navijači trojci Nanelija na tri minuta pre kraja koja je vratila dvocifrenu prednost.

Posle toga nije bilo drame. Upisao je veoma bitnu pobedu koja znači da nas čeka istinski spektakl naredne nedelje protiv Valensije.

Alba – Partizan Mozzart Bet 83:94 (15:23, 19:24, 28:25, 21:22)

Dvorana: Uber arena (Berlin)

Sudije: Emilio Perez, Joanis Fofis, Kristaps Konstantinovs

Alba: Braun 14, Vecel 11, Delou 2, Matišek, Šnajder 3, Tomas 16, Hermanson 8, Nikić, Samar 5, Kumađi 2, Timan 20, Bin

Partizan Mozzart Bet: Smit, Ledej 14, Avramović 11, Koprivica, Panter 15, Smailagić 5, Naneli 19, Anđušić 5, Doužer 15, Ponitka, Kaminski 6, Kaboklo 4

EVROLIGA - 33. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Olimpijakos 86:89

/Bolomboj 19 - Rajt 20/

Monako - Žalgiris 69:66

/Džejms 18 - Evans 17/

Alba - Partizan Mozzart Bet

Barselona - Makabi

Valensija - Asvel

Petak

19.45 (1,35) Fenerbahče (16,00) Efes (3,70)

20.30 (3,70) Bajern (16,00) Panatinaikos (1,35)

20.30 (1,45) Olimpija Milano (16,00) Virtus Bolonja (3,20)

20.30 (1,30) Real Madrid (17,00) Baskonija (4,10)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara