Partizan nekompletan čeka Tamiš

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.19. | 08:39

Crno-beli će igrati bez pomoći Džoka Lendejla, dok su Marinković i Gagić pod znakom pitanja

Partizan je ostavio ABA ligu iza sebe, počela je sezona Superlige, a igrači iako iscrpljeni dugačkom sezonom tek su na početku poslednjeg takmičenja za ovu sezonu. Ali, u takmičenju koje ne donosi prolaz u evropska takmičenja. U prvom kolu crno-beli su lako dobili Megu, a večeras od 19 časova čekaju Tamiš.

Naravno, gledajući kvalitet, istoriju, igrački i trenerski kadar jasno je da je Partizan veliki favorit i da bi sve osim (ubedljive) pobede crno-belih bilo iznenađenje. Međutim, moraće to igrači Andree Trinkijerija da zasluže na parketu.Možda je igračima najteže da pronađu motiv za ovakve utakmice... Ipak, kao što je i trener crno-belih već isticao, na njima je da pokažu da su profesionalci, da odigraju sa pravim pristupom i ne dozvole sebi da unapred upišu pobedu.

Izabrane vesti

Inače, Partizan ne bi trebalo da računa na Džoka Lendejla večeras koji se povredio protiv Mege kada je uganuo skočni zglob. Na tom duelu nisu igrali Vanja Marinković i Đorđe Gagić, a videćemo da li će biti spremni za večeras.

Andrea Trinkijeri je i pred ovu sezonu Superlige najavio da će dati šansu brojnim igračima da vide koliko mogu.
"Naredna utakmica je još jedna prilika da proverimo naše mogućnosti u ovom trenutku i da svi igrači pokažu koliko su spremni da ukazanu šansu iskoriste na pravi način. Tamiš, kao i sve ekipe koje su u Superligu došle kroz prvu fazu KLS će sigurno želeti da pokažu sve što znaju, stoga moramo imat dobar i profesionalan pristup i biti koncentrisani", poručio je Trinkijeri

U prvom meču Superlige se odlično pokazao Vasilije Pušica koji je sa 22 data poena debitovao za crno-bele, a šansu je dobio i Uroš Trifunović koji je sa tri trojke bez promašaja nagovestio svoj potencijal. Navijači Partizana se nadaju da bi on mogao da pokaže ponovo kvalitet i da onaj prvi meč nije bio samo bljesak.

Na tom prvom duelu su se dobro pokazali i Rade Zagorac i Stefan Janković pa je crno-belima generalno bitno kroz ovu sezonu Superlige da razigraju domaće igrače i da Trinkijeri vidi na koga može, a na koga ne može da računa za sledeću sezonu kada će crno-beli svakako dobiti novo ruho.

Tamiš je u prvoj utakmici dočekao Dinamik i savladao ga je kod kuće s 72:64, a najbolji na tom meču bio je Ivan Smiljanić sa 15, Stefan Mitrović sa 13 i Aleksandar Ilkić sa 12 datih poena.
"Posle odličnog otvaranja Superlige i pobede nad ekipom Dinamika u drugom kolu nas očekuje još jači protivnik koji je imao dobru sezonu u ABA ligi i Evrokupu i koji je jako započeo i Superligu pobedom nad ekipom Mege- Tako da nam neće biti nimalo lako. Na nama je da nastavimo tamo gde smo stali protiv Dinamika i da pružimo još jednu dobru partiju pa ćemo videti na kraju koji će biti konačan ishod", rekao je Ivan Smiljanić.

Sudije na ovoj utakmici biće Milija Vojinović, Ivan Stefanović i Vladimir Vesković.

KOŠARKAŠKA SUPERLIGA – 2. KOLO:

Sreda (Grupa A)

FMP - Borac Čačak 89:69
/Dilejni 18 - Đoković 17/

Zlatibor Čajetina - Crvena zvezda 68:82
/Bjelica 13 - Davidovac 22/

Dunav - OKK Beograd 71:81
/Simić 16 - Stanić 20/

Četvrtak (Grupa B)

18.00: Mega Bemaks – Novi Pazar
19.00: Partizan – Tamiš
19.00: Dinamik – Sloboda Užice

Foto: Star Sport


tagovi

Džok Lendejl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara