Obradović u razgovoru sa košarkašima Partizana (©YouTube/BC Parizan TV)
Obradović u razgovoru sa košarkašima Partizana (©YouTube/BC Parizan TV)

Partizan počeo pripreme, Obradović proverava mlade i čeka pojačanja

Vreme čitanja: 4min | pon. 09.08.21. | 14:40

Trofejni trener prvi put od povratka u radnoj uniformi

Velika očekivanja imaju navijači Partizana od sledeće sezone, a Željko Obradović će pokušati da ih ispuni sa igračima koje bude imao na raspolaganju.

Trofejni trener vratio se na klupu crno-belih posle dugo godina i u ponedeljak održao prvi trening.

Izabrane vesti

Ekipa još nije kompletirana, ali nada se Obradović da će ubrzo biti. Vreme do 16. avgusta kada zvanično počinju pripreme crno-belih, Željko će iskoristiti da proveri mlade igrače i vidi ima li među njima materijala za prvi tim.

"Skupili smo pre svega mlade igrače, iz omladinskog pogona, da vidimo ko bi od njih eventualno mogao da se priključi i da bude deo tima. Pre svega na pripremama, a možda i kasnije u toku sezone. Imamo i neke igrače sa strane koje želimo da vidimo. Tu su i ovi koji će verovatno biti važni ove godine, nadam se. Krećemo da radimo... Vreme rada je ispred nas", istakao je trener koji je 1992. odveo crno-bele na krov Evrope.

Upitan kakav plan, odgovorio je da on uvek mora da bude dobar, a potom bio i nešto konkretniji.

"Tu smo ovu sedmicu, a sledeće se selimo na Zlatibor. Provešćemo tamo nekih 12 dana, onda se vraćamo za Beograd i kreću pripremne utakmice. Dogovor je da se sledeće sedmice priključe oni igrači koji sada nisu mogli, pa da vidimo da li možemo da kompletiramo tim. Fali nam još par igrača da bismo kompletirali tim za sledeću sezonu", ocenio je Obradović.

Sreću igračima i stručnom štabu poželeo je predsednik kluba Ostoja Mijailović.

"Poželeo sam im da ostvare zacrtane rezultate, svima je potpuno jasno koji su ciljevi kluba ove godine. Kub će obezbediti maksimalnu podršku i da sve ono što klub treba ka njima da iskompezuje, to bude na vreme. Da bude puna podrška kluba i da svako radi svoj posao. Poželeo sam im da se sledeće godine vidimo sa ispunjenim rezultatima, s druge strane znamo da to nije nimalo lako. Konkurencija je dosta velika, ali verujem u Željka Obradovića, njegov stručni štab i ove momke koji su dosad selektovani", naglasio je Ostojić.

Predsednik crno-belih je dodao da mu je drago zbog povratka publike na tribine.

"Tim ćemo kompletirati kroz naredne dane. Očekuje nas zanimljiva sezona. Ono što je od velike važnosti je da se situacija sa koronom konačno smiri i da se ova sezona igra pred publikom. Partizan ima armiju navijača, pre svega košarkaških, koja daje veliku podršku, a ovoj ekipi je potrebna takva podrška. Svi smo videli koliko nam navijači nedostaju prošle godine. Igrači koji dođu u klub dosta su emotivno vezani za klub i navijače, jer Partizan je emocija i porodica".

Sezonske ulaznice za mečeve Partizana biće u prodaji kroz nekoliko dana, ali u ograničenom broju jer će crno-beli zbog zauzetosti Arene određene utakmice morati da igraju u Pioniru, koji je manjeg kapaciteta.

"Svakodnevno imamo po nekoliko desetina poziva u klub da se ostave karte, ali izvinjavam se našim navijačima jer ćemo pored sezonskih karata morati da ostavimo i određeni broj za slobodnu prodaju", rekao je Ostojić i dodao da zbog povratka Željka Obradovića u Partizan očekuje spektakle, kao i sezonu dosta drugačiju od prethodnih.

Javnosti se obratio i sportski direktor Zoran Savić, koji je istakao da je zadovoljan dosad urađenim ovog leta.

"Najbitnije je da se ekipa okupi što pre i da krenemo punom parom. Biće zahtevna sezona i bitno je da se radujemo na kraju sezone, a ne sad. Zadovoljan sam, s obzirom na to kako je završena prošla sezona i da smo kasno počeli gradnju tima iz razloga što smo trenera doveli krajem juna meseca. Da smo to učinili ranije možda bismo imali već kompletiranu ekipu, međutim, sačekaćemo još malo", kazao je Savić.

Partizan će 16. septembra u Areni odigrati prijateljsku utakmicu sa aktuelnim evropskim prvakom Efesom u čast Novici Veličkoviću koji je završio igračku karijeru.

"Partizan treba da bude primer kako se klub odnosi prema svojim bivšim igračima. Novica je igrač koji je zadužio Partizan po svemu što je dao ovih godina. Zaslužio je da dođe prvak Evrope. Hvala i Efesu zbog toga, promenio je kalendar zbog te utakmice. Mislim da će to biti dobra prezentacija ekipe i da vidimo naše mogućnosti. Ideja je da igramo jake turnire, taj u Istanbulu, ovde protiv Efesa, pa u Atini. Igramo protiv najjačih ekipa da bismo videli gde se nalazimo".

Prelazni rok i dalje traje, a Savić ističe da crno-beli nisu završili sa dolascima.

"Dovešćemo još igrača, za koje procenimo da mogu da pomognu, tako da još ništa nije završeno".

Mnogi navijači Partizana su u ekstazi zbog dolaska Željka Obradovića i igrača kao što su Kevin Panter, Zek Lidej, Aleksa Avramović, Rodionis Kuruks, Alen Smailagić, ali Savić upozorava.

"Koliko igrača i ekipa su bili prvaci u avgustu, kada su napravili dobre potpise. Ali, jedna stvar je potpisati igrača, a druga stvar napraviti tim od njih. Dobili smo najboljeg trenera u Evropi, ali nećemo da se sakrivamo iza njegovog imena. Moramo da napravimo dobru ekipu, koja će da funkcioniše kao familija. Sve su to komadići koji moraju da se uklope da sve funkcioniše kada je najbitnije. Ne na početku sezone već na sredini i na kraju kada se odlučuje borba za trofeje", naglasio je Savić.


tagovi

Zoran SavićOstoja MijailovićŽeljko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara