Partizan traži pobedu u Morači posle više od četiri godine

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 10:13

Utakmica u crnogorskoj prestonici biće ujedno još jedan okršaj trenera Aleksandra Džikića sa bivšim klubom

Košarkaši Partizana gostuju u Podgorici kod aktuelnog prvaka Jadrana, ekipe Budućnosti u velikom derbiju osmog kola regionalnog takmičenja, a za obe ekipe taj duel predstavlja veoma važan korak u borbi za mesto koje vodi u plej-of.

Partizan je u Podgoricu doputovao sa Radetom Zagorcem, ali on ne bi trebalo da igra jer je pre par dana operisao nos i moraće u narednom periodu da nosi masku.  Takođe, trener crno-belih Andrea Trinkijeri još ranije je rekao da ne vidi mesto u ekipu za Amerikanca Entonija Brauna, a put Crne Gore nije krenuo ni Novica Veličković. Istovremeno, duel protiv Budućnosti biće prilika za debi mladog Uroša Trifunovića. 

Izabrane vesti

Partizan je od dolaska italijanskog stručnjaka vezao tri pobede, a onda je došao poraz od Zenita u Sankt Peterburu ranije ove nedelje. 
"Posle Zenita, pred nama je još jedno teško gostovanje, protiv ekipe koja se sigurno nalazi u dobrom momentu. Ostvarili su prvu pobedu u Evroligi uz oboren rekord takmičenja sa 21 postignutom trojkom. Da bismo ostvarili pobedu, potrebno je da budemo maksimalno fokusirani u svim segmentima igre, da imamo stabilnost u igri i da naša energija bude na najvišem mogućem nivou. Mislim da nas očekuje lepa utakmica", istakao je plejmejker crno-belih Aleksej Nikolić uoči derbija u Podgorici.

Utakmica u crnogorskoj prestonici biće ujedno još jedan okršaj trenera Aleksandra Džikića sa bivšim klubom, Partizanom. Ali, sada ćemo imati jedan takav slučaj i u suprotnom smeru. Naime, sadašnji Trinkijerijev pomoćnik Vlado Šćepanović je pretprošle sezone samostalno vodio Budućnost četiri meseca. Naravno, ne treba zaboraviti ni njegov pozamašan igrački staž u oba kluba.

Inače, baš uoči duela sa Partizanom, košarkaši Budućnosti su upisali prvu evroligašku pobedu u sezoni savladavši Baskoniju pre nekoliko dana u hali Morača.
"Naš protivnik je vrlo ozbiljan, vrlo ambiciozan, potezi koje vuku su potvrda toga. Znamo sa kakvim željama dolaze, organizacija putovanja za Rusiju im je omogućila i dodatno vreme za pripremu ove utakmice. Promenili su način igre, veliki broj situacija u odbrani pokušavaju da reše preuzimanjima. Dobro trče, u dobroj su šuterskoj formi. Svesni smo njihovih kvaliteta i mana", rekao je Džikić.

Budućnost i Partizan već su igrali ove sezone i to na regionalnom Superkupu u Laktašima, kada su Đetići posle velike borbe i produžetka trijumfovali sa 90:87. Inače, poslednji put Partizan je u Podgorici slavio u proleće 2014. godine.

Derbi osmog kola Jadranske lige igra se od 19 sati, uz direktan prenos na prvom kanalu televizije Arena sport.

ABA LIGA - 8. KOLO:

Petak
Igokea - Olimpija 115:105
/Vilijams 21 - Rejnolds 21/

Subota
FMP - Cedevita 81:95
/Apić 25 - Stipanović 21/

Crvena zvezda - Mornar 104:71
/Beron 18 - Braun, Voler 19/

Nedelja
17.00:  (2,30) Krka  (14,50)  Mega Bemaks (1,70) 
19.00:  (1,55) Budućnost  (14,50)  Partizan (2,70) 

Ponedeljak
18.00:  (1,45) Cibona  (15,00)  Zadar (3,05) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


tagovi

KK Budućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara