Svetislav Pešić i Aleksa Avramović (©Star Sport)
Svetislav Pešić i Aleksa Avramović (©Star Sport)

Pešić: Boriša dosta krvario, sreća da je dr Radovanović bio s njim; Avramović: Letećemo za našeg druga

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 12:50

“Dobro je da se sve završilo. Ekipa je celu noć bila zajedno, tražila se dodatna krv, jer nije moglo da se skupi dovoljno. Dobro se završilo“, kaže selektor

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Jutro u Manili, odnosno kasne večernje sate u Srbiji presekla je vest da je Boriša Simanić hitno operisan zbog udarca koji je dobio u bubreg. Brzom intervencijom lekara sprečena je velika šteta, funkcija bubrega je sačuvana i košarkaša Saragose sada čeka duži oporavak do povratka na teren.

Izabrane vesti

Igrači i cela ekipa poslali su tokom dana zajedničku poruku podrške putem društvenih mreža, a zatim su više o tome govorili pred srpskim medijima u glavnom gradu Filipina. Pre svega - selektor Svetislav Pešić.

“To je najvažnija vest, da je on operisan i da je u dobrom stanju sada. To je sada najvažnije za njega, njegovu familiju i nas. Boriša ne samo što je naš igrač, već omiljenk kod svih naših igrača i trenera. Šaljemo mu odavde poljupce i zagrljaje da izdrži još jedan dan, to će biti znak da je operacija uspela“, rekao je Pešić.

Selektor je uputio zahvalost ljudima koji su sprečili da se situacija zakomplikuje.

“Velika pomoć došla je od doktora koje je organizovao prof. dr Radovanović. U lošijoj situaciji dobro je da je profesor bio sa njim. Bio je to ogroman šok za sve nas, nismo mogli da očekujemo da jedan takav udarac može da bude ne bolan, nego tragičan. Dobro je da se sve završilo. Ekipa je celu noć bila zajedno, tražila se dodatna krv, jer nije moglo da se skupi dovoljno, pošto je Boriša dosta krvario. Dobro se završilo“.

Pogodi tri utakmice sa Mundobasketa uz igru ukupno poena na meču i uzmi dodatnih 75.000 dinara!

Objasnio je selektor šta se dogodilo...

“Ono što smo videli jeste da je bio faul, da ga je igrač udario u predelu bubrega. Da li je bila namera ili ne, to sada ne znamo. To zna samo onaj koji je taj faul napravio. Sudije su procenile da nije bilo namere. Ali, vidite, to se desilo i moglo je da se završi tragično. Da nije bilo brze reakcije, da ga nisu prebacili u sobu za hitne slučajeve, bila bi loša vest. Sve je dobro, što se dobro završi“.

Aleksa Avramović stao je ispred cele ekipe da pošalje poruku podrške Boriši Simaniću.

“Imamo situaciju koja se desila sa Borišom. Našao se na nezgodnom mestu, u nezgodnom trenutku. Dobio je udarac koji ga udaljava od daljeg nastupa na Mundobasketu. Ovom prilikom želimo da mu, u ime svih igrača, poželim brz oporavak. On je sa nama ovde, kao što smo i mi sa njim, iako je u bolnici na oporavku. On je veliki deo tima, veliki deo slagalice i dodatna motivacija nam je da igramo za njega u nastavku takmičenja“.

Srbija sa Italijom igra u petak od 10 časova po srednjoevropskom vremenu prvi meč druge faze Mundobasketa. U nedelju od 14 časova igra se duel protiv Dominikanske Republike.



tagovi

Svetislav PešićAleksa Avramovićkošarkaška reprezentacija SrbijeMundobasket 2023Boriša Simanić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara