PET NA PET - Igor Rakočević: Od fudbalskog antitalenta, do košarkaške slave

Vreme čitanja: 3min | pet. 21.12.18. | 08:18

Bivši košarkaški virtuoz i sadašnji potpredsednik KSS-a uvek će pamtiti finale Kupa kralja i zbog lične drame!

Igora Rakočevića, kao aktivnog igrača, znali smo kao sjajnog šutera, košarkaša sa fenomenalnim odrazom i još boljim zakucavanjima. Dete je Crvene zvezde, ušao je u prvi tim sa samo šesnaest godina, a veoma uspešnu karijeru je gradio u Budućnosti, Minesoti, San Antoniju, Pamesi, Realu, Taukeramiki, Efesu, Sijeni…

Čak tri puta je bio prvi strelac Evrolige. Inače, najdublji trag na Pirinejima ostavio je igrajući za Taukeramiku sa kojom je za tri sezone uzeo tri Superkupa Španije, šampionsku titulu ACB lige i Kup Kralja. Dakle, trofeje je osvajao u dresu Zvezde, Budućnosti, Taukeramike, Efesa i Sijene. Za reprezentaciju Igor je odigrao veliki broj utakmica, a ističemo zlata sa kontinentalnog prvenstva iz Turske i svetskog šampionata održanog u Indijanapolisu. Sin je Gorana Rakočevića koji je takođe deceniju proveo igrajući za Zvezdu. Goran je bio sjajan defanzivac, ali je Realu na jednom okršaju ubacio 20 poena. Upisao je 17 nastupa za tadašnji nacionalni tim.

Izabrane vesti

Igor Rakočević obavlja funkciju potpredsednika KSS – a i zadužen je za mušku košarku. Rakoćević će biti učesnik našeg Humanitarnog tiketa u podne, a potencijalni dobitak usmeriće za Organizaciju civilnog društva – ORCA, a evo i kako je odgovorio na naša pitanja za portalovu rubriku “Pet na pet”.

1.Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji?
“Da, fudbal, stoni tenis, bavio sam se plivanjem, ali sam za sve navedene sportove bio pravi antitalenat. Moj otac je bio košarkaš Crvene zvezde, reprezentativac, usmerio me je na košarku i on je ‘krivac’ za moju posvećenost najlepšem sportu”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Prvi je bio ‘Leteći Majkl’, legendarni Majkl Džordan, sad vlasnik Šarlota, a drugi Predrag Saša Danilović, sadašnji prvi čovek našeg Saveza”.

3. Za klub koji nosite u srcu ne treba ni da pitam?
“Normalno, Crvenu zvezdu”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Uvek sam sanjao da osvojim Kup Kralja i želja mi se ispuila 2009. godine sa Taukeramikom, ali posle velike drame u finalu i moje lične drame. Prvo smo dobili Barsu u polufinalu, a ja sam dao 27 poena. Posle utakmice smo večerali, ali sam pojeo nešto od čega sam dobio grčeve, imao jake stomačne tegobe, jednostavno otrovao sam se…Tu noć nisam spavao, a sutra je bilo finale sa Unikahom. Ipak, bio sam na prketu. U prvih 20 minuta bio sam očajan jer sam se osećao užasno, bio sam na korak da izgubim svest, strašno…U nastavku meča kao da mi je svanulo, ni sad ne znam kako, postao sam svoj i ubacio 18 poena. Nakon produžetka smo trijumfovali, uzeli Kup. San mi se ispunio”.

5.Životni i sportski moto?
“Imam dve devize:’Kroz trnje, do zvezda’ odnosno ‘Ko puno misli, nije u mislima’”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Evrolige. Minhen, BAJERN – REAL. Madriđani su drugoplasirani, nalaze se između Fenera i CSKA, a u poslednjim mečevima dobijali su Efes, Gran Kanariju, Barsu, Panatinaikos…Serija trijumfa Bavaraca traje na poslednjih pet duela. Malo bolji međusobni odnos ima Kraljevski klub, 2:3.

“Možda probati sa dvojkom”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:00 8073 EVRL Bayern - Real Madrid ki 2 1,35
Ukupna kvota1,35

Pišu: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


tagovi

pet na petIgor Rakočević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara