PET NA PET - Zoran Sretenović: Moj fudbalski uzor bio je Dule Savić, košarkaški Kića i Moka

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.03.19. | 08:26

Glavni trener Yubac kampa za rad sa bekovima u navijačkom srcu nosi Crvenu zvezdu!

Kao dečak obožavao je fudbal, a ta ljubav ostala je do današnjih dana. Sa prijateljima, još uvek, dva puta sedmično demonstrira veštinu igre na petoparcu.

Ipak, profesionalnu karijeru našeg današnjeg plemenitog kladioca obeležila je košarka. Dovoljno je reći da je tri puta sa tadašnjom Jugoplastikom bio prvak Starog kontinenta. Magičnom igrom počeo je da se bavi u školi, a na školskim takmičenjima Zorana Sretenovića zapazio je Dule Vujošević i odveo ga u Crvenu zvezdu. Treneri u seniorskom pogonu bili su mu Ranko Žeravica i Vlada Đurović. Prelaskom u splitsku Jugoplastiku napravio je pun pogodak. Pored najvećih evropskih titula uzeo je četiri nacionalna prvenstva i dva kupa. Slede zapažene igre u Bambergu, Antibu, Partizanu, Borovici, Poljskoj u kojoj je okončao igračku karijeru. Sa tadašnjim reprezentacijama dva puta se popeo na krov Evrope.

Izabrane vesti

Kao trener istakao se radom u Budućnosti, Hemofarmu, Igokei, Polfarmi, Košalinu… Od svakog svog trenera usvojio je ono najpozitivnije i u razgovoru za Mozzart Sport podvukao je da čovek mora da uči i da se usavršava do kraja života. Trenutno je glavni trener Yubac kampa za bekove. Sa Yubacom sarađuje 15 godina zbog odličnih uslova za rad sa decom. Učesnici kampa mogu mnogo da nauče od vrhunskih stručnjaka i igrača.

Evo, nakon nedeljnog gostovanja u Humanitarnom tiketu u podne Sreta danas odgovara na naših pet pitanja…

1.Da li ste svojevremeno pored košarke trenirali još neki sport i koji?
“Ljubav prema fudbalu gajim od najranijeg detinjstva. I danas se rekreiram na fudbalu, ali smo to sveli na dva semična okupljanja sa prijateljima. Izdaje nas malo snaga, aha, ha, ha…Inače, bio sam nadaren za fudbal. Trenirao sam u Voždovcu, Radu, a u Crvenoj zvezdi sam bio na probi. Tadašnji fudbalski uzor bio mi je Dule Savić jer sam igrao na njegovoj poziciji. Potom sam igrao košarku za školu i na jednom školskom takmičenju zapazio me je Dule Vujošević. Dule me je odveo u Zvezdu i ja sam se inficirao košarkom”.

2.Ko Vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Pre svih Kića i Moka, a bilo je još sportskih uzora”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Mesto broj jedan zauzima Crvena zvezda. Ona je u srcu. Sad, po nekim drugim osnovama i kriterijumima voleo sam i navijao za još po neke klubove. Naravno, na osnovu toga gde sam igrao i šta se izdešavalo”. 

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Bilo je puno mečeva za nezaborav. Recimo sva finala sa Jugoplastikom u Kupu evropskih šampiona”.

5.Životni i sportski moto?
“Od starta sam shvatio da je učenje uz rad najbitnije. ‘Kupio’ sam sve najbolje od svakog svog trenera. Čovek mora da se stalno usavršava. Evo petnaest godina radim u košarkaškom kampu Yubac na Kopaoniku. Nije to slučajno, sa Milanom Opačićem imam divnu saradnju, uslovi za rad sa decom su sjajni. Radimo po odličnom programu, glavni sam trener kampa za bekove…Trudimo se da učesnike kampa dodatno naučimo košarkaškoj veštini, ali se družimo i trudimo da usadimo pobednički mentalitet, ne samo na parketu. U celokupnom životu”.  

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZART – u  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Lige šampiona, Juventus – Atletiko Madrid. U Španiji su slavile Jorgandžije sa 2:0. Juve je nakon tog poraza nanizao tri trijumfa. Atletiko je poražen u gradskom derbiju, a potom je ostvario pet pobeda i to bez primljenog gola. Međusobni skor je na strani gostujućeg sastava, 0:1:2.

“Probajte sa golovima, tri plus”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 21:00 6411 Juventus - Atl.Madrid ug 3+ 2,05
Ukupna kvota2,05

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
MN Press


tagovi

Zoran Sretenovićpet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara