Filip Petrušev i Čarli Mur (Foto: MN Press)
Filip Petrušev i Čarli Mur (Foto: MN Press)

Petrušev: Biće tesno i čvrsto protiv Partizana, Jokić i Denver rešavaju finale u pet-šest utakmica

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.06.23. | 23:17

Centar Crvene zvezde posle ubedljive pobede nad FMP-om govorio o velikoj pauzi, predstojećem finalu ABA lige, ali i uspesima Nikole Jokića u NBA

Pred košarkašima Crvene zvezde su ključne dve nedelje u sezoni. Krenuli su silovito, pošto su na startu finalne serije Superlige Srbije savladali FMP 94:70 i došli na korak do odbrane trona.

Nije izabranike Duška Ivanovića značajno poremetila pauza od 16 dana, koliko je prošlo od druge utakmice polufinala ABA lige protiv Budućnosti, ali Filip Petrušev (11 poena) priznaje da je situacija specifična.

Izabrane vesti

"Veoma je čudno, s obzirom da smo imali dve i nešto nedelje bez utakmica. Trening može da bude jači, ali ne može nikad da bude kao utakmica. Mnogo nam znače ovi mečevi da se vratimo u ritam pred ono glavno što sledi", rekao je mladi košarkaš Crvene zvezde posle trijumfa u prvoj utakmici finala domaćeg prvenstva.

Posle sedam meseci intenzivnog ritma, odigrali su košarkaši Zvezde svega tri utakmice u maju i tek prvu u junu. Pričao je Petrušev i tokom plej-ofa ABA lige da velika pauze između mečeva čini da se igrači samo još više užele terena, što se videlo i na utakmici protiv FMP-a.

"Tada su mečevi bili sa drugačijim protivnicima, Evroliga, plej-of ABA lige, nije isti osećaj. Videćemo što se tiče želje, biće još veća u finalu ABA lige".

Revanš protiv FMP-a zakazan je za nedelju, 11. jun, u neobičnom terminu od 12.00. Dva dana kasnije počinje i finale ABA lige protiv Partizan Mozzart Beta, koji ima prednost domaćeg terena.

"Nismo igrali takmičarske, ozbiljne utakmice duži period. Da smo igrali pred kraj Evrolige, mislim da bismo bili u baš dobroj situaciji, s obzirom na formu u kojoj smo bili, ali sad je bas teško reći. Kao svaki plej-of derbi, biće tesne i čvrste utakmice, nekoliko lopti će odlučivati".

Petrušev i drugovi su vezali 16 pobeda u svim takmičenjima, a utisak je da je sve počelo zajedničkim okupljanjem na imanju Nemanje Nedovića. U svlačionici vlada izuzetno raspoloženje.

"Atmosfera je od prvog dana super, kako su došli Argentinci malo im je trebalo da se priviknu, ali posle mesec dana je kliknulo. Svaki dan nam brzo prolazi vreme, zajedno se dobro provodimo i od Nedinog okupljanja se još više viđamo van terena i sigurno je to doprinelo još boljoj atmosferi".

Imali su crveno-beli silom prilika nešto više slobodnog vremena, da li su ga iskoristili da isprate Nikolu Jokića i Denver Nagetse na putu ka NBA tituli? Tim iz Kolorada vodi 2-1 u velikom finalu protiv Majami Hita, a četvrta utakmica je na programu dva sata i 30 minuta posle ponoći.

"Ne gleda uživo, ali čim ustanem, odmah upalim TV i odgledam celu utakmicu. Stvarno, veoma su dobra ekipa, a ono što radi Nikola je zaista neverovatno. Pokrivenu su na svim pozicijama, atletski izgledaju moćno. Očekivao sam i 4-0, iako Majami ima iskustvo, ali i dalje verujem da će to rešiti u pet-šest utakmica", zaključio je prvotimac Crvene zvezde, Filip Petrušev.



tagovi

Filip PetruševKK Crvena zvezdaNikola JokićPartizan Mozzart BetABA liga

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara