(©FIBA)
(©FIBA)

Poceko: Hteo sam da skočim sa 37. sprata, prozor nije mogao da se otvori! Popićemo koje pivo, pa misliti o Srbiji

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 19:39

“Siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspeo da skočim i spasao”, kaže selektor Italije

Sa Đanmarkom Pocekom nikada nije dosadno. Ako se ništa ne dešava, potrudiće se da napravi šou, da bude u centru pažnje. Bilo da stane na žulj navijačima, dobije tehničku ili dve, pa se kao lav u kavezu šeta u tunelu, što je bio slučaj na ovom Mundobasketu. A, i na prethodnim velikim takmičenjima.

Redovno ima šou tokom utakmice, ali zna i po njenom završetku sve da zabavi. Italijani su dobili Filipine u poslednjem kolu grupne faze, overili su prolaz i dalje idu sa dve pobede i jednim porazom, onim od Dominikane. Iako njegov tim ne prenosi maksimalan broj bodova, nije to pokvarilo raspoloženje Đanmarku Poceku, zbijao je šale posle Filipina. 

Izabrane vesti

Prvo se zapitao gde je filipinski bokser Manu Pakjao... 

“Ovde je gužva kao u saobraćaju napolju. Gde je Pakjao, gde je? Opet nije došao, boji se? A, zbog saobraćaja ga nema”, počeo je Đanmarko Poceko izlaganje u šaljivom tonu i dotakao se same utakmice sa Filipinima: 

“Čestitam ekipi Filipina, uradili su fantastičan posao, ne samo danas. Treba da budu ponosni na svoje igrače. Izgubili su sve utakmice, ali su se sjajno borili. Klarkson je velika zvezda, ali se sjajno ponašao i to me je iznenadilo. Igra sa mnogo emocija. Na prvom meču je bio mnogo tužan posle pete lične”. 

Mozzart Mundobasket Izazzov! 200.000 dinara i danas čeka na tebe, izađi na crtu!

Pobeda je svima u Italiji vratila osmeh na lice, a Đanmarko Poceko prisetio se atmosfere nakon poraza od Dominikane. U svom stilu je to slikovito opisao. 

“Volim moje igrače. U hotelu posle poraza od Dominikane hteo sam da skočim iz hotela sa 37. sprata, ali na sreću ne mogu da se otvore prozori. Ali, siguran da bi me neko od Filipinaca sačekao da sam uspeo da skočim i spasao. Mnogo sam patio, ali imam sjajne igrače i volim svakog od njih. Volim i predsednika Saveza, poslednja tri dana me je tretirao kao otac sina. Nismo imali laku grupu... I zato se voli košarka, ne zbog putovanja i priča o sistemu”.

Italija će imati dva dana pauze, što nije beznačajno pred nastavak Mundobasketa. 

“Mnogo će nam značiti, mnogo. Moramo da se odmorimo, neki su mnogo igrali večeras. Takođe moramo da iskoristimo to vreme da popravimo neke stvari koje nisu radile kako smo hteli. Ali, lopta nam se dobro kretala za razliku od prošlih utakmica”. 

Za kraj je govorio i o Srbiji... 

“Protiv Srbije igraćemo našu normalnu košarku, znamo da su oni veliki tim. Malo ćemo odmoriti, popiti nekoliko piva i onda od sutra misliti o Srbiji”, završio je Đanmarko Poceko.


tagovi

MundobasketMundobasket 2023košarkaška reprezentacija ItalijeĐanmarko Poceko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara