Đanmarko Poceko (©fiba.basketball)
Đanmarko Poceko (©fiba.basketball)

Poceko uporedio Nejpira sa Micićem: Glavna razlika što je Amerikanac, to je stvar psihologije

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.03.23. | 12:46

"Ubeđen sam da su velikani Evrolige imali evropske plejmejkere: Papalukasa, Dijamantidisa, Spanulisa, Ćaća Rodrigeza...", rekao je Italijan

Poznat je Đanmarko Poceko po tome da nema dlake na jeziku, a novu interesantnu opasku dao je upoređivanjem plejmejkera Olimpije Milano Šabaza Nejpira i zvezde Anadolu Efesa Vasilija Micića.

Kako kaže, plejmejkeru prvaka Italije je mana što je Amerikanac.

Izabrane vesti

abaz Nejpir ima talenat, inteligentan je i ima karakter. Kvalitete neophodne da vodi tim na visokom nivou, ali osnovna razlika u odnosu na Micića je što je Amerikanac i ima drugačiji stil igranja košarke. Ubeđen sam da su velikani Evrolige imali evropske plejmejkere: Papalukasa, Dijamantidisa, Spanulisa, Ćaća Rodrigeza... Uz dužno poštovanje, Amerikancima nešto nedostaje jer igraju drugačije i to je stvar psihologije. Recimo, kada nemaju loptu u rukama manje su zainteresovani za igru", rekao je Poceko za Gazetu delo Sport.

Utisak je da Šabaz i Vasa nisu baš za poređenje. Amerikanac tek pokazuje šta ume u evropskoj košarci, koju je reprezentativac Srbije dva puta pokorio na klupskom nivou, bio i MVP Evrolige, dva puta MVP Fajnal fora, najbolji strelac...

Na kraju i sinoć se videla razlika. Efes je deklasirao Olimpiju 89:69, a Micić je u trijumfu svog tima učestvovao sa 15 poena i šest skokova, dok je Nejpir iz direktnog duela izašao sa šest poena i četiri završna dodavanja. Pružio jednu od najslabijih partija od dolaska u Prestonicu mode u jednom od najvažnijih mečeva.

Kako bilo, Pocekove reči izazvale su i reakciju Šabazovih sunarodnika - Majka Džejmsa i Tajrisa Rajsa.

"To je samo njegovo mišljenje i smatram da nije u pravu", napisao je Džejms na društvenim mrežama.

Bivši reprezentativac Crne Gore i MVP Fajnal fora Evrolige iz 2014. ne zna ni o kome je reč.

"Koga on trenira?", zapitao se Rajs i dobio odgovor da je Poceko selektor Italije i jedan od kandidata za klupu Panatinaikosa: "U ovom trenutku i ja mogu da treniram PAO, promenili su 15 trenera u poslednje tri-četiri godine".


tagovi

Anadolu EfesOlimpija MilanoĐanmarko PocekoVasilije MicićŠabaz NejpirTajris RajsMajk Džejms

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara