Mekdermont i Sabonis (AFP)
Mekdermont i Sabonis (AFP)

Počeo NBA plej-in: Indijana obrisala patos Šarlotom, 21 skok mostruoznog Sabonisa, dabl-dabl za Bitadzea (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.05.21. | 03:22

Posle dve vezane pobede nad Pejsersima, Hornetsi doživeli katastrofu i završili sezonu

Kakav vetromet Indijane na početku plej-in turnira i kakav momenat da Šalrlot da spusti gard i doživi jedan od najubedljivijih poraza ove sezone - 144:117. Kroz sve segmente igre ispunjeno veče za Domantasa Sabonisa i saigrače koji čekaju poraženog iz duela Boston - Vašington, kako bi odlučivali ko će na megan Filadelfiji koja je ligaški deo završila kao najbolji tim na istoku.

U skladu sa poznatom izrekom "Po jutru se dan poznaje", plus 16 za domaćina posle prve četvrtine jasno su nagovestili u kojem će se pravcu kretati dalji tok meča, odnosno da će Šarlot večeras završiti sezonu. Upravo je sa toliko poena Dag Mekdermot završio uvodnu deonicu, a do kraja meča samo su Kanađanin i saigrač Ošej Briset, kao i Majls Bridžis iz protivničkog tima imali po dva poena više od njegovih 21.

Izabrane vesti

Međutim pravi mvp duela bio je Sabonis. Aktivan i zapažen na svim delovima terena i u svim ulogama Litvanacu je asistencija nedostajala za tripl-dabl, ali i bez nje statistika deluje poprilično zastrašujuće - 14 poena, 21 skok i devet asistencija. Osim što je Indijana dominirala u svim šuterskim kategorijama, ogromna prevaga napravljena je u skoku, kako ofanzivnom tako i defanzivnom. Pejsersi su imali 54 uhvaćene lopte naspram 36 Hornetsa, a tu se najbolje oslikava koliko je skakački dominantan bio Sabonis.

Recimo da u redovima Indijane nije bilo neraspoloženog igrača, pa su čak osmorica okončala meč sa dvocifrenim brojem poena, a među njima se našao i nekadašnji košrakaš Mege, odnosno podgoričke Budućnosti Goga Bitadze. Za nešto manje od 19 minuta na parketu Gruzijac je odigrao odličan meč i upisao dabl-dabl sa 14 poena i deset skokova, a imao je još tri blokade i jednu asistenciju.

Zanimljivo, pre večerašnjeg meča, ovi rivali su se tri puta sastajali ove sezone, a poslednje dve utakmice pripale su Šarlotu. Ona najsvežija vrlo ubedljivo 97:114. Zato je malo ko očekivao ovakvo posrnuće Rozira, Bola, Bridžisa i saigrača.

NBA, PLEJ-IN, REZULTATI

Indijana - Šarlot 144:117

/Brise 23 - Briset 23/

Boston - Vašington 118:100

/Tejtum 50 - Bil 22/


tagovi

Šarlot HornetsIndijana PejsersDomantas Sabonis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara