Pokuševski na novoj adresi, odmah ubacio 16 poena

Vreme čitanja: 1min | sub. 02.03.24. | 11:46

Srbin prosleđen na kaljenje

Došao jeste, debitovao nije. I neće baš odmah. Naprotiv, stigao je Aleksej Pokuševski da skuplja minute u Razvojnoj ligi. Prošle sedmice je došao u Šarlot, da bi ga je klub iz Severne Karoline brzo prosledio na kaljenje. Samo je protiv Minesote sedeo na klupi, posle čega je prebačen u razvojni tim, Grinsboro Svarm.

Odmah je pokazao da, makar na tom nivou, može da bude uticajan. U zelenom dresu, Aleksej je ubacio 16 poena u pobedi nad Delaverom (107:105). Partiju je oplemenio učinkom od osam asistencija i četiri skoka, što mu je prvi plus u smislu dokazivanja na novoj adresi.

Izabrane vesti

Pokuševski je na parketu proveo 33 minuta i za to vreme ubacio osam dvojki iz 12 pokušaja, dok je dvaput probao i za tri poena, međutim, nije bio precizan.

Pre dolaska u Šarlot, Aleksej Pokuševski je odigrao samo devet mečeva za Oklahomu, uz skroman doprinos, u vidu šest minuta prosečno u igri.

Podsetimo, da za Šarlot u NBA ligi od pre nekoliko sedmica, posle trejda upravi iz Oklahome sve veći prostor dobija još jedan Srbin, Vasilije Micić.



tagovi

košarkaNBA ligaAleksej PokuševskiŠarlot Hornetsrazvojna liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara