Bojan Bogdanović, Sijakam, Bogdan Bogdanović, Lauri i Vučević (©AFP)
Bojan Bogdanović, Sijakam, Bogdan Bogdanović, Lauri i Vučević (©AFP)

Poslednji dan NBA prelaznog roka: Svi hoće Bogdanovića, Denver prodaje, u ponudi zvezde Toronta, Čikaga i Majamija

Vreme čitanja: 4min | čet. 09.02.23. | 10:06

Tržište se otvorilo posle trejdova Irvinga, Vestbruka i Duranta

Pre sedam dana izgledalo je da će kraj prelaznog roka u NBA ligi, odnosno “trejd dedlajn”, biti bez nekih većih uzbuđenja. Čekalo se samo da se vidi hoće li Los Anđeles Lejkersi uspeti da nađu klub kome će da pošalju Rasela Vestbruka, ali onda su se pojavili Bruklin Netsi. Prvo je Kajri Irving zatražio trejd i otišao je u Dalas, a onda je Bruklin odlučio da zameni i Kevina Duranta. U poslednjim trenucima pretposlednjeg dana prelaznog roka Durant je trejdovan u Finiks koji je u suprotnom pravcu poslao Mikala Bridžisa, Kamerona Džonsona, Džeja Kraudera i četiri pika prve runde dok je Finiks dobio i Ti-Džej Vorena.

Pre toga je objavljeno kako je i Vestbruk pronašao novi klub. To je Juta Džez koja je dobila i pik prve runde Lejkersa, kao i Huana Toskano Andersona i Dejmijana Džonsa. U ovom poslu je sudelovala i Minesota koje je dobila Majka Konlija, Nikila Aleksander Vokera te još nekoliko pikova prve runde dok su u Los Anđeles otišli D'Anđelo Rasel, Malik Bisli i Džered Vanderbilt.

Izabrane vesti

Nakon svega što smo videli poslednjih sati ostaje nam da se pitamo šta će se još desiti do kraja prelaznog roka koji službeno završava u 21.00 po centralnoevropskom vremenu.

Ono što je nama najviše zanimljivo je činjenica da se ime Bogdana Bogdanovića često spominje u mnogim kombinacijama. U Atlanti nisu zadovoljni kako ekipa treutno izgleda i trebalo bi da promene nešto, a najlakšim izborom čini se trejd srpskog košarkaša. On ima ugovor za ovu sezonu, a za sledeću ima takozvanu “igračku opciju” po kojoj može da pokupi 18.000.000 dolara, a takav ugovor u kombinaciji s dobrim igrama ga čini zanimljivim na tržištu. Oko Bogdanovića se poslednjih dana često spominjao Klivlend, ali interes su pokazali i drugi klubovi.

Veliko zanimanje izaziva i drugi Bogdanović, Bojan, koji u Detroitu igra najbolju sezonu karijere. I za njega su se često spominjali Kavalirsi, ali i Lejkersi koji su sada verovatno ispali iz kombinacija. No, iz Pistonsa su poručili da bi trebalo da dobiju neku veliku ponudu da bi pustili Hrvata da ode. Zato bi iz Detroita mogli da odu Alek Burks ili Nerlens Noel.

Pažnju u poslednjim satima treba posvetiti Torontu. Oni su sada doveli Jakoba Peltla iz San Antonija, ali njihove redove bi mogli da napuste neki igrači. Pre svih se priča o O-Dži Anunobiju i Geriju Trentu, ali američki novinari su ovih dana pisali kako su na raspolaganju i Paskal Sijakam i Fred Vanvlit, odnosno svi osim Skotija Barnsa.

I Majami je jedna od ekipa na koju treba da se obrati pažnja poslednjeg dana prelaznog roka. Oni bi sigurno želeli da trejduju Dankana Robinsona, ali za njega će teško da pronađu bilo kakvog kupca pa bi na tržištu mogli da završe i Kajl Lauri, Viktor Oladipo ili Kejleb Martin. U nekim kombinacijama spominje se i Nikola Jović koji ne igra puno, a za kojeg se zanimaju neke ekipe.

Veoma interesantna ekipa koja bi u poslednjim trenucima mogla da napravi trejd je i Čikago. Čak je i trener Bulsa Bili Donovan pre nekoliko dana pričao kako ekipa igra jako loše, a u svojim redovima ima neke igrače koji svakako privlače ostale timove. Tu je Nikola Vučević, kojem ugovor ističe na kraju sezone, a u nekim kombinacijama se spominje i Demar Derozan. Igrač koga bi svi želeli da imaju u svojim redovima je Aleks Karuzo.

Golden Stejt Voriorsi su spremni da menjaju svoja dva mlada igrača - Džejmsa Vajzmena i Mosesa Mudija, a Denver traži poslednji korak ka stvaranju ekipe za napad na titulu s trejdom za Bonsa Hajlanda, takođe mladog igrača koga bi mnogi želeli da vide u svojoj ekipi. Pa zauzvrat, videće koga moga da uzmu. Na tržištu je i Tenas Man iz Los Anđeles Klipersa kao i mladi igrač Indijane, Kris Duarte.

San Antonio bi mogao da zameni još ponekog igrača, pre svih Daga Mekdermota i Džoša Ričardosna, a Juta u svojim redovima takođe ima ponekog kandidata za nove trejdove. Malik Bisli je već bivši, ali može da se dogodi da ode i Džordan Klarkson. Orlando bi mogao da ostane bez Mohameda Bambe koji je pao u drugi plan zbog Vendela Kartera.

Sigurno će do kraja NBA prelaznog roka biti još zanimljivih poslova. Nakon Irvinga, Vestbruka i Duranta tržište se otvorilo...

Piše: Emir FULURIJA


tagovi

Bogdan BogdanovićBojan BogdanovićNikola VučevićAtlanta HoksDenver NagetsIndijana PejsersČikago BulsMajami HitToronto Reptors

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara