(© Star Sport)
(© Star Sport)

Potvrđeno: Partizan kažnjen 50.000 evra i delimičnim pražnjenjem dvorane na tri meča

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.06.22. | 10:32

Mozzart Sport imao je uvid u zvaničnu dokumentaciju ABA lige

Posle privremenih kazni, stigla je i zvanična odluka ABA lige u čiju je uvid imao Mozzart Sport. Partizan je kažnjen delimičnim pražnjenjem dvorane na tri naredna meča kao i novčanom kaznom u vrednosti od 50.000 evra zbog svih dešavanja na trećoj utakmici finalne serije regionalnog takmičenja protiv Crvene zvezde. Podsetimo da je taj susret Partizan rešio u svoju korist i tako smanjio zaostatak na 2:1. Duel je ostao obeležen velikim prekidom u tarajanju oko 45 minuta jer su sudije napustile parket 57 sekundi pre kraja meča, a utakmica je nastavljena tek pošto je deo dvorane bio ispražnjen.

Izabrane vesti

"Nalaže se KK Partizan NIS na sledeće tri utakmice na kojima će biti domaćin (uključujući naredne preostale utakmice u regularnom delu sezone 2022/2023 1. ABA lige) zatvaranje: prvih 10 redova tribine “A“; prvih 13 redova tribine “BELA LOŽA“; prvih 10 redova tribine “B“; kompletne tribine “PARTER 4“; kompletne tribine “PARTER 4 SENIOR“; kompletne tribine “PARTER B“; kompletne tribine “PLAVA LOŽA“; prvih 12 redova tribine “VIP LOŽA“, stoji u odluci ABA lige.

Delegat treće utakmice je podneo izveštaj u kojem su detaljno navedeni svi elementi koji se Partizanu na teret, a u pitanju je ceo niz incidenata, pre svega verbalnih, onda i fizičkih, uz ponovljene prekršaje ubacivanja raznih tvrdih predmeta na teren. Bačeni su i "topovski udari", korišćeni laseri...

Sudije Matej Bltauzer, Milan Nedović i Uroš Nikolić su u izveštaju naveli da nisu udereni ili pljuvani od strane gledalaca. Ipak, kako se ističe u istom dokumentu Nedović je pogođen dva puta upaljačem u nogu i leđa, dok je staklić od flaše pogodio u glavu Nikolića, ali nije zadobio rasekotinu.

Pored Partizana, kažnjen je i trener Crvene zvezde Dejan Radonjić zbog tehničke greške koju je dobio na istom meču. Crnogorski stručnjak ima rok 21 dan da uplati 300 evra koliko iznosi kazna.


tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara