Foto: FIBA
Foto: FIBA

Potvrđeno: Srbija na Svetskom prvenstvu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.03.21. | 15:22

Naša najbolja selekcija do 19 godina učestvovaće na planetarnom skupu najboljh ovog leta Letoniji

Međunarodnka košarkaška federacija (FIBA) potvrdila je imena učesnika ovogodišnjeg Svetskog prvenstva u Letoniji za igrače do 19 godina (3.-11. juli), među kojima je i Srbija, kao i Svetskg prvenstva u Mađarskoj za igračice istog uzrasta u Mađarskoj (7-15. avgust).

Četvrtak, 2.30: (1,60) Dalas (13,0) San Antonio (2,60)

Izabrane vesti

U oba takmičenja učestvovaće po 16 nacionalnih timova od kojih je ogromna većina dobila pozivnicu na osnovu rankinga FIBA, zbog nemogućnosti održavanja kontinentalnih šampionata prošle sezone koje otkazala pandemija korona virusa.

Jedino su se Mali i Senegal, preko Prvenstva Afrike plasirali su na ovogodišnje Svetsko prvenstvo za košarkaše, odnosno Egipat i Mali, preko kontinentalnog šampionata, na planetarni skup košarkašica.

U Letoniji će uz domaćina, Srbiju, Mali i Senegal biti još selekcije SAD, Kanade, Argentine, Brazila, Australije, Kine, Koreje, Japana, Španije, Francuske, Litvanije i Turske.

U Mađarskoj će se pak, osim domaće selekcije, Egipta i Malija, za svetsko zlato boriti SAD, Kanada, Brazil, Argentina, Asutralija, Kina, Japan, Koreja, Španija, Francuska, Italija, Rzsija i Češka

Datumi žrebanja grupa u oba takmičenja biće naknadno određeni.

Naša selekcija do 19 godina je od osamostaljenja Srbije učestvovala u pet navrata na Svetskom prvenstvu. Kao Srbija je debitovala u Novom Sadu 2007. gde je osvojila zlato. Na planetarnom okupljanju u Letoniji 2011. okitula se srebrom kao i dve godine kasnije u Češkoj. Srpski juniori bili su sedmi 2015. u Grčkoj, koja se nije posrećila ni 2019. godine kada je osvojeno deveto mesto.


tagovi

FIBAFIBA svet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara