(AFP)
(AFP)

Prava, takmičarska košarka u NBA: Fantastični Halibarton izbacio Seltikse, Indijana u polufinalu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 04:02

Kao da je plej-of!

Premijerna i revolucionarna ideja da NBA usred sezone dobije takmičarsku košarku se na za sada pokazuje kao dobra.

Ova sezona je istorijska po uvođenju NBA Kupa usred sezone, miniturnira u kojem se svaki meč osim finalnog boduje i za ligaški deo, ali donosi i takmičarski značaj kojeg pre nije bilo u ovo doba godine. Naravno, tu su i ozbiljne novčane nagrade da dodatno podgreju motiv.

Izabrane vesti

Prvi polufinalista NBA kupa su Indijana Pejsersi koji su u pravoj plej-of utakmici savladali Bostone Seltikse 122:112 i plasirali se u polufinale gde ih čeka bolji iz duela Milvokija i Njujorka.

Podsetimo, klubovi su bili podeljeljni u šest grupa sa po pet timova u kojima je svako igrao sa svakim. Pobednici grupa i dva najbolja drugoplasirana tima iz obe konferencije su obezbedili mesta u četvrtfinalu nokaut faze koje je večeras počelo pobedom domaćina.

Plej-of košarka se igrala u Indijanopolisu, a na kraju su domaći Pejsersi bili za nijansu jači. Koliko su timovi ozbiljno shvatili novo takmičenje pokazuje večerašnji pristup i odbrana koju su igrali. Čak 16 puta su se smenjivali u vođstvu, 14 puta je bilo nerešeno, a samo jednom je razlika bila dvocifrena.

Tek u finišu prvog poluvremena je Boston na krilima Džejsona Tejtuma uspeo da dođe do nešto osetnijih devet poena razlike ali je Indijana još jače odgovorila u trećem kvartalu serijom 17:3 i stigla do rekordnih 11 poena razlike (85:74). Tajris Halibarton je blistao u tom periodu i bio nerešiva enigma za odbranu Seltiksa. Badi Hild je počeo da pogađa dalekometne hice i Indijana je sa većim samopouzdanjem ušla u poslednju deonicu.

Očekivano, poslednja četvrtina je donela rezultatsku dramu. Braun i Tejtum su vratili Seltikse u egal, čak i preokrenuli ali Halibarton je igrao kao u transu. Pogodio je dve mnogo bitne trojke od kojih jednu uz faul, stigao do prvog tripl-dabla u karijeri, preuzeo odgovornost i doneo pobedu domaćem timu. Imao je sjajnu pomoć i od Hilda i večerašnjeg iznenađenja u poslednjoj četvrtini Nismita.

Halibarton je meč završio 26 poena, 10 skokova i 13 asistencija, Hild je dodao 21 poen, a Tarner 17 uz 10 skokova. Na drugoj strani je Tejtum ubacio 32 poena, Braun dva manje ali nedovoljno...


tagovi

Tajris HaliburtonIndijana PejsersNBA kupBoston Seltiks

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara