Košarkaška lopta (©MN Press)
Košarkaška lopta (©MN Press)

Predložen ulazak Dubaija u KLS

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.04.24. | 16:08

Na inicijativu Svetislava Pešića

Izglasani predlog da naredne sezone Dubai igra Jadransku ligu naišao je na prepreke i prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan rekao je da prvo “moraju da se stvore zakonski uslovi“ kako bi se to dogodilo. U međuvremenu je na sastanku Predsedništva KLS iznet predlog za ulazak u ovo takmičenje!

Naime, na predlog selektora Srbije Svetislava Pešića govorilo se o mogućnosti da tim sa Bliskog istoka postane član srpskog košarkaškog takmičenja i naravno, ako bi se izglasalo tako nešto, sve troškove bi pokrio upravo Dubai.

Izabrane vesti

To ne znači da će se ovo zaista desiti, ali predlog postoji. KLS je sada još jedno takmičenje koje želi Dubai pod svojim okriljem i jasno je da bi ulazak ovog tima podiglo kvalitet KLS. No, još se čeka da taj predlog preraste u nešto više.

Na Predsedništvu je istaknuto i da bi Dubai, u slučaju ulaska, postao sponzor KLS. Podsetimo, na sastanku Skupštine ABA lige Partizan Mozzart Bet bio je uzdržan prilikom glasanja za otvaranje vrata Dubaiju, dok Budućnost nije bila prisutna.

Situacija se zakomplikovala kada je trebalo da se proširi broj suvlasnika ABA lige, odnosno nije postignut konsenzus oko upisivanja Borca Mozzart, Studentskog Centra i Splita, što vodi i ka preoblikovanju lige u D.O.O. Na kraju je ipak postignuto rešenje da se podgorički sastav upiše kao suvčasnik, a da Borac Mozzart i Split dobiju rešenje do kraja juna.

Ostaje da se vidi da li će Dubai na kraju završiti u ABA ili KLS.


tagovi

Košarkaška liga SrbijeKLSKK Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara