Predrag Danilović (© Star Sport)
Predrag Danilović (© Star Sport)

Predrag Danilović: Podigli smo basket na svetski nivo

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 13:45

Basketaši započeli reprezentativno leto na najlepši mogući način

Posle još jdnog velikog uspeha baskletaša Srbije i osvojenog Svetskog prvenstva, predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović istakao je da niko na planeti ne može da se pohvali uspesima koje ima naša zemlja.

Na konferenciji za medije, Danilović je posebno naglasio da je ponosan na momke i njihov rad.

Izabrane vesti

Malo smo bili zajedno i pričali pre ove konferencije, momci znaju koliko sam srećan zbog njih i njihovog uspeha. Jako je lepo što smo na najbolji način otvorili sezonu u kojoj nas čeka veliki broj takmičenja. Šesti put smo svetski šampioni, uz to imamo pregršt medalja, niko ne može da se pohvali tim uspesima. Podigli smo basket na svetski nivokroz razne vidove takmičenja, turnira i ostalih akcija. To je ozbiljan posao i rad. Sve ovo ne bi imalo nimalo značaja da momci nisu uradili ono što su uradili. Mi kao Savez, u uspehu i neuspehu imamo određenu odgovornost. Sve ostalo je na timu i igračima. Duboki naklon i poštovanje za sve momke. Nadam se da ćemo ovog leta biti u prilikama i situacijama imati priliku da sedimo zbog sličnih uspeha

Upitan je prvi čovek srpske košarke da li je u planu da Savez organizuje kontinentalno ili planetarno takmičenje?

Mi smo proteklih godina imali velike organizacije gde smo uradili veliki posao. Bez da me neko ne uvuče u svakodnevna politička blaćenja, mi bez države i predsednika Vučića to ne bismo mogli. Normalno je da se u ovakvim stvarima ima podrška države. Iskreno se nadam da ćemo uz državu i ministarstvo sporta moći da organizujemo neki turnir, jer je jedino tako moguće. Pozitivno je što se u basket ulaže veliki novac, verujem da neće biti nesuglasica oko toga ako se bude otvorilo da organizujemo neki događaj“, dodao je Danilović.



tagovi

Basket 3na3Basket 3x3Predrag Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara