Predsednik Borca: Ko je rekao ne utakmici za treće mesto?

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.05.18. | 14:32

“Pošto se zna ko će u ABA elitu, ali i da je Borac overio ABA 2 plasman, zašto da ne rešimo i ko je treći u Superligi”, pita se Predrag Peca Pantović

Plasmanom u polufinale Superlige Srbije košarkaši Borca su krunisali jednu veoma uspešnu sezonu. Podsećanja radi, Čačani su regularna takmičenja u ABA 2 i domaćoj ligi završili na prvim pozicijama.

Potom, na završnom turniru u Čačku, nisu uspeli da obezbede novo učešće u Drugoj regionalnoj ligi, ali im je to pošlo za rukom kroz Superligu. Borac je na putu da ponovi ili premaši najbolji ostvareni rezultat iz sezone 1972/73 kad su čačanski košarkaši, doduše u staroj Jugoslaviji, zauzeli četvrto mesto. Takođe, Borac je trenutno jedini klub izvan prestonice koji se izborio za plasman među četiri najbolja tima Srbije.
Sezonu ćemo analizirati kad se okončaju sve takmičarske utakmice, ali u ovom momentu moram da se osvrnem na jednu činjenicu. Propozicije Superlige kažu da će se utakmica za treće mesto igrati jedino ukoliko bude neophodno. Jasno je da će beogradski klubovi (“večiti”, plus FMP) i naredne sezone biti članovi ABA 1, a Borac član ABA 2 lige. Zbog toga klub iz Železnika ili Borac, u zavisnosti ko bude uspešniji u seriji, neće igrati meč za poziciju broj tri sa poraženim iz drugog polufinalnog para. Utakmice se igraju zbog publike, treće mesto je vrlo veliki uspeh, makar za nas, pa se pitam ko je uskratio to pravo da se na parketu neko bori za tako visok plasman”, kaže predsednik Borca Predrag Peca Pantović i pojašnjava.

Izabrane vesti

Na početku sezone ubeđivali su Dinamik i nas da je interes srpske košarke da paralelno igramo dva takmičenja, KLS i ABA 2. Sad, to očigledno nije slučaj. Pitam se odakle nekom pravo da uskrati čačansku ili publiku u Železniku da odgleda borbe za treću poziciju protiv Partizana ili Zvezde. Podsetiću, kako su se samo radovali svi iz Žalgirisa kad su savladali CSKA i na Fajnal –foru osvojili treće mesto. Tačno je da je liga u staroj Jugoslaviji bila jedna od najjačih u Evropi, ali osvajanjem trećeg mesta Borac bi došao do svog najboljeg plasmana”.

Dobro, vi se sigurno nećete unapred predati FMP – u. Šta očekujete od polufinalne serije koja kreće sutra u Železniku?
Mislim da će se odigrati sve tri utakmice. Očekujem da svaki meč bude krajnje uzbudljiv i da Čačani uživaju u još jednom duelu u našem hramu košarke. FMP je pružao najbolje partije od starta Superlige. Imaju mlad, fizički dominantav sastav. Ostali su bez Filipa Čovića, ali sad su dobili neku drugu dimenziju. Poštujem kako rade i funkcionišu ljudi iz Železnika, ali Borac će učiniti sve da stigne do finala”.

Informacija za sve navijače Borca, a ima ih puno i u prestonici, da će FMP sat pred početak prvog meča pustiti ulaznice u prodaju.
“U komunikaciji naših čelnika dobili smo takvu vest. Cena karata je 500 dinara. Mi ne organizujemo put za meč u Železniku, ali ima puno Čačana u Beogradu i naših sugrađana koji nas prate i na gostovanjima pa je to bitna informacija za njih”.

Prvi čovek Borca nagovestio nam je da su već započeli razgovori sa trenerom Jovicom Arsićem oko nastavka saradnje.
Ipak, sačekajmo da se završi takmičarski deo pa ćemo analizirati sezonu, pričati o stručnom i igračkom kadru koji će se sigurno bazirati na Čačanima…Potom o infrastrukturnim i ostalim planovima UO na čijem sam čelu još tri godine”, konstatovao je Predrag Peca Pantović.

Meč FMP – Borac počinje u utorak od 18.00 sati.

PIŠU: Đurđe Mečanin/Nikola Minović
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Predrag PantovićKK Borac ČačakFMPKK Crvena zvezdaKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara