Detalj sa utakmice Hrvatska - Finska (ⒸFIBA)
Detalj sa utakmice Hrvatska - Finska (ⒸFIBA)

Predsednik Košarkaškog saveza Hrvatske podneo ostavku nakon neuspeha na Evrobasketu

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.09.22. | 15:08

Stojko Vranković napustio čelnu poziciju HKS-a nakon što su košarkaši Hrvatske eliminisani od Finske u osmini finala

Jučeršnji dan na Evrobasketu protekao je uz pečat eliminacije favorizovanih timova. Mada su joj davane mnogo veće šanse nego Finskoj, Hrvatska je poklekla u okršaju sa skandinavskom selekcijom (94:86). Kockasti nisu imali odgovor na 43 poena Laurija Markanena, te su morali da spakuju kofere ranije nego što su se nadali.

Trener Damir Mulaomerović je nakon meča najavio svoju ostavku, a već danas ju je i zvanično podneo prvi čovek Košarkaškog Saveza Hrvatske Stojko Vranković i time stavio tačku na mandat dug šest godina.

Izabrane vesti

“Nakon sinoćne, poslednje utakmice Hrvatske na ovogodišnjemEvropskom prvenstvu, odlučio sam da podnesem ostavku na mesto predsednika Hrvatskog košarkaškog saveza, čime na sebe preuzimam odgovornost ispred HKS-a", rekao je Vranković i nastavio: "Žao mi je zbog navijača koji pružaju bezrezervnu podršku reprezentaciji, ali u ovom trenutku ne nalazim rešenje koje bi unapredilo nastalu situaciju. Konačno, želim da zahvalim svim igračima na odazivu u reprezentaciju i trudu koji su uložili, jednako kao i stručnom štabu i medicinskom timu, a zahvaljujem i svim zaposlenima HKS-a koji su mi pružali podršku u posljednjih šest godina", poručio je Vranković.

Neuspeh na kontinentalnoj smotri se samo nadovezao na probleme koji su zadesili Hrvate u poslednjim mesecima, kada se posle poraza od Švedske, Slovenije i Finske nisu uspeli da se plasiraju u drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Hrvati su grupnu fazu Evrobasketa okončali sa skorom 3-2. Pobedili su Veliku Britaniju, Estoniju, Ukrajinu, a izgubili od Grčke i Italije.


tagovi

Košarkaška reprezentacija Hrvatskestojko vranković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara