Dearon Foks (©AFP)
Dearon Foks (©AFP)

Problem za Sakramento, Foks povredio prst na šuterskoj ruci

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.04.23. | 22:02

Postoji ipak nada da će igrati peti meč, ali sa zaštitom

Najuzbudljiviju seriju u prvoj rundi plej-ofa bez dileme igraju Sakramento i Golden Stejt. Kingsi su dobili prve dve utakmice, ali je aktuelni šampion uzvratio sa dva trijumfa pred svojim navijačima i nema sumnje da će se voditi velika borba do poslednjeg trenutka. Deluje da će majstorica odlučivati.

Jedan od najboljih igrača ekipe Majka Brauna je sjajni Dearon Foks koji je u proseku beležio 31,5 poena na prva četiri nastupa u doigravanju. Ipak, u finišu poslednjeg susreta je pretrpeo povredu - došlo je od preloma pri vrhu kažiprsta na levoj, šuterskoj ruci košarkaša koji je nedavno postao prvi dobitnik "Džeri Vest" nagrade za najboljeg igrača NBA tesnim završnicama (Clutch player of the year), preneo je prvi Šams Čaranija.

Izabrane vesti

Hitri bek je povredu doživeo u četvrtoj deonici i nastavio da igra. Susret koji je rešen u poslednjim trenucima okončao je sa 38 poena, devet skokova i pet asistencija.

Ipak, navodno nije otpisana mogućnost da izađe na teren i u petoj utakmici. Adrijan Vojnarovski ističe da će Foks pokušati da pomogne saigračima sa zaštitom na prstu. S ozbirom da je u pitanju šuterska ruka, pitanje je kako će to uticati na preciznost zvezde Sakramenta i uz Domantasa Sabonisa glavnog igrača u Braunovom sistemu.

Foks u plej-ofu predvodi Kingse u četiri ključne kategorije: beleži u proseku najviše poena, asistencija, ukradenih lopti i postiže najviše trojki. U ligaškom delu takmičenja upisao je 73 nastupa i prosečno beležio 25 poena, uz 6,1 asistenciju i 4,2 uhvaćene lopte.

Naredni duel Sakramenta i Golden Stejta na programu je u noći između srede i četvrtka (04.00).


tagovi

Dearon FoksSakramento Kings

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara