Radonjiću ponuda Bajerna, Uli Henes grmi zbog širenja Evrolige

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.19. | 12:58

U Minhenu se spremaju za narednu sezonu

Prošle godine 3:2 u finalu plej-ofa protiv Albe. Ove sezone vredne pobede u Evroligi i, što je još važnije, komotna ozicija pred finiš prvenstva u Nemačkoj. Dovoljno argumenata u korist Dejana Radonjića, pošto crnogorski stručnjak na klupi Bajerna hita i ka drugom peharu prvaka države.

Tri kola pre kraja lige nalazi se na prvom mestu i najveći je favoriti za pehar. Pogotovo ako se zna da je Albu pre šest dana tukao u Berlinu deset razlike, pa u Audi domu već spremaju planove za narednu sezonu. I kako sad stvari stoje nastaviće dalje sa nekadašnjim trenerom Crvene zvezde, pošto je pred njega stavljen predlog novog ugovora, imajući u vidu da aktuelni ističe ovog leta.
Nedavno smo razgovarali. Koliko znam, ponuda za nastavkom saradnje je na Radonjićevom stolu. Izuzetno sam zadovoljan njegovim učinkom, odradio je vrlo dobar posao. Došao je u teškoj situaciji, kad je hoas u klubu bio veliki i odlično se snašao“, hvali Radonjića na sva usta Uli Henes, predsednik Bavaraca.

Izabrane vesti

I dok se pitanje struke maltene ne postavlja, u Minhenu su zabrinuti novim formatom Evrolige u kojoj će se takmičiti bez obzira da li odbrane krunu u Nemačkoj ili ne, jer su vlasnici A licence.
Ne razumem zašto se Evroliga širi. Nije baš mudra odluka povećati broj učesnika sa 16 na 18. Evroliga jeste naš važan partner, posebno kad su televizijska prava na području Nemačke u pitanju. Zato i mi moramo da se pitamo u budućnosti, ako je sistem dobro postavljen. Ovako ne može. Košarkaši će uskoro igrati četiri meča sedmično i sve vreme će samo putovati Evropom. Ne bi smelo tako da bude“, naglas komenatriše Henes.

Da ne ispadne samo kako kritkikuje. Nudi konkretan predlog.
Možda je rešenje da se igra u dve grupe kako bi se momci rasteretili Osim toga, trebalo bi i Nemački košarkaški savez knsultiovati da li je za proširenje sa 16 na 18 ekipa“, dodao je Uli Henes.

FOTO: MN Press


tagovi

KK Bajern MinhenDejan RadonjićEvroligaUli Henes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara