Darko Rajaković, Serđo Skariolo i Đordi Fernandez (Foto: Starsport; Screenshot - Youtube.com)
Darko Rajaković, Serđo Skariolo i Đordi Fernandez (Foto: Starsport; Screenshot - Youtube.com)

Rajaković i dalje u igri za klupu Toronta, Skariolo i Fernandez među glavnim kandidatima

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.06.23. | 12:47

Spominjan je i Šarunas Jasikevičijus, ali teško da će Litvanac dobiti šansu

Filadelfija je angažovala Nika Nursa, Detroit potpisao najveći ugovor u istoriji sa Montijem Viljamsom, a Frenk Vogel je na pragu Finiksa. Samo Toronto još nema šefa struke u NBA. Uskoro se očekuje da i pozicija na klupi Reptorsa bude popunjena, a sva je prilika da će šansu dobiti evropski trener.

Bivši novinar ESPN-a i Njujork Tajmsa, Mark Štajn, istakao je da su u trci za poziciju glavnog trenera tima iz Kanade i dalje srpski stručnjak Darko Rajaković, selektor Španije i trener Virtusa, Serđo Skariolo, kao i asistent u stručnom štabu Sakramento Kingsa, Đordi Fernandez.

Izabrane vesti

Rajaković već tri godine radi kao asistent u Memfis Grizlisima. Svojevremeno je dve godine radio kao trener u Razvojnoj ligi, ali i kao konsultant za skauting u Letnjoj ligi, pri San Antonio Sparsima. Pre angažmana u Tenesiju, pet godina proveo je kao pomoćni trener i u Oklahomi, jednu sezonu u Finiksu, a prema procenama iz SAD samo je pitanje vremena kada će dobiti priliku da samostalno predvodi jednu ekipu.

Skariolo je dobro upoznat sa dešavanjima u Torontu, pošto je radio kao asistent Niku Nursu 2019. godine, kada je osvojen i istorijski šampionski prsten. Već dve sezone radi kao šef struke Virtusa sa kojim je osvojio i Evrokup prošle godine, a uporedno je i selektor Španije.

Što se tiče Fernandeza, dugo je već u NBA. Radio je na razvoju igrača u Klivlendu kod Majka Brauna, potom predvodio filijalu Kavsa u Razvojnoj ligi, Kanton Čardž, a šest godina proveo je i na klupi Denver Nagetsa kraj Majka Melouna. Minulog leta je obnovio saradnju sa Braunom u Sakramentu, na par utakmica ga i odmenio kao glavni trener i ostavio odličan utisak.

Spekulisalo se da je i trener Barselone Šarunas Jasikevičijus interesantan kanadskoj ekipi, ali litvanski stručnjak je nedavno istakao da bi pristao i na 90 odsto manja primanja da ostane u Kataloniji.

I dok Štajn tvrdi da je Rajaković još u igri, novinar TNS Sporta zadužen za Reptorse, Džoš Levenberg, ističe da su Skariolo i Fernandez među finalistima za poziciju prvog trenera.

Prema njegovim saznanjima, do kraja sedmice će biti obavljeni i završni intervjui, te se uskoro očekuje i konačna odluka.


tagovi

Darko RajakovićSerđo SkarioloToronto ReptorsĐordi Fernandez

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara