Rajaković udarao šakom o sto: Ako Lejkersi moraju da pobede, dajte im odmah pobedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.01.24. | 10:33

Srbin sa klupe Toronta besan zbog suđenja u meču sa Jezerdžijama

Tesan poraz Toronta u Los Anđelesu (131:132) razbesneo je Darka Rajakovića. Ne rezultatski, već način na koji je do njega došlo, odnosno čak 23 dosuđena slobodna bacanja u korist Lejkersa samo u poslednjoj četvrtini.

Vidno nezadovoljan izašao je srpski trener pred novinare i u dahu govorio o stvarima koje su mu zasmetale.

Izabrane vesti

S obzirom na bes u njegovim očima, udaranje šakom o sto, pa i psovku koja mu se u par navrata otela, verovatno nije bilo prijatno postavljati pitanja. Mada, i nije bilo mnogo potrebe za tim jer je Rajaković bio rešen da iznese sve što mu je na duši.

"Ovo što se dogodilo večeras je nečuveno, potpuno sr**e! Ovo je sramota, sramota za sudije i NBA ligu. Dozvoljena su 23 slobodna bacanja za njih u četvrtoj četvrtini, a mi smo dobili samo dva. Kako onda da igramo? Imam poštovanje za sve zvezde u ligi, ali i mi imamo zvezde u našem timu. Kako je moguće da Skoti Barns, igrač Ol star kalibra, koji će u budućnosti biti zaštitno lice lige, svaki put ide svom silom na koš, a dobije samo dva slobodna bacanja za celu utakmicu. Kako je to moguće? Kako biste mi to objasnili", grmeo je Rajaković.

Rekao je trener Reptorsa i da bi idući put, ako Lejkersi moraju da pobede, voleo da to unapred zna pa da njegov tim ne dolazi na utakmicu.

"Jednostavno im dajte pobedu... Ovo večeras nije bilo fer, a ne dešava nam se prvi put. Dosad sam se suzdržavao, ali ovo večeras je bilo potpuno sr**e", ponovio je Rajaković.

Upitan je Rajaković da li je posle utakmice dobio objašnjenje sudija za pojedine odluke.

"Nema objašnjenja. Samo dođu tamo, pogledaju snimak i vide šta žele da vide. Ne žele da čuju šta mi treneri imamo da kažemo, ne žele da čuju igrače, ne žele da nas zaštite. Tokom utakmice su dobili 36 slobodnih bacanja, a 23 u četvrtoj četvrtini. O čemu pričamo, kako da igramo? Dešava se mnogo toga, ali moja poruka igračima je da budu profesionaln i nastave da se bore. Čeka nas sledeći meč, ali do kada će biti ovako i još koliko dugo", zapitao se trener Toronta, koji je trenutno 11. na tabeli Istočne konferencije sa 15 pobeda i 22 poraza.

Direktan plasman u osminu finala plej-ofa za Reptorse u ovom trenutku deluje prilično teško dostižan, ali ne i mesto u baražu što bi svakako bio odličan učinak u debitantskoj sezoni Darka Rajakovića kao prvog trenera neke ekipe.



tagovi

NBA ligaDarko Rajaković

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara