""
""

Rajsova strela u Saragosino srce (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.04.17. | 14:59

Amerikanac u poslednjoj sekundi doneo trijumf Barseloni, blistali Jelovac i Bogdanović

Barselona je konačno počela da liči na ekipu. Nakon ubedljivog neuspeha na Kanarskim ostrvima, potom konkurentnog izdanja u Istanbulu protiv Fenerbahčea i poraza posle produžetka, puleni Jorgosa Barcokasa nagrađeni su trijumfom nad Saragosom u 28. kolu Endesa lige - 91:88

Izabrane vesti

Heroj dramatičnog susreta u Blaugrani bio je Tajris Rajs. Najkonstantniji pojedinac španskog vicešampiona ubacio je dalekometni hitac u poslednjoj sekundi i na taj način doneo Barsi 18. ligašku pobedu. Uprkos činjenici da su gosti sa severoistoka na krilima Stevana Jelovca i Robina Bencinga konstantno disali za vrat, posrnuli gigant nije dozvolio iznenađenje i novu neprijatnost armiji navijača.

Na šutersku kliniku Aleksandra Vezenkova (5/7 za dva, 3/5 za tri, 21 poen) gosti nisu imali rešenja, a kada se kiparsrkoj haubici pridružio Rajs, bilo je jasno da dva boda ostaju u Barseloni. Gore pomenuti srpski internacionalac pružio je još jedno maestralno izdanje i sa 25 poena i četiri uhvaćene lopte (indeks korisnosti - 30) bio najzapaženija figura u nedeljnom matineu na Pirinejskom poluostrvu. Pratili su ga Bencing, odnosno Beljas sa po 17 poena.

Značajan korak u bici za opstanak napravio je Huventud savladavši favorizovanu Gran Kanariju rezultatom 86:72, ne dozvolivši Kajlu Kjuriku i drugovima da se približe na opasniji deficit od devet poena. Luka Bogdanović bio je drugi najefikasniji igrač u pobedničkom timu sa 16 poena (pet skokova, tri ukr. lopte), ali je njegov učinak zasenio Džerom Džordan kome je jedan skok nedostajao za dabl-dabl učinak - 18 poena, devet skokova).

ACB LIGA, 28. kolo

Subota
Andora - Tenerife 85:82
/Voker 19 - Abromaitis 22/

Betis - Bilbao 73:85
/Milošević 16 - Mumbru 16/

Obradoiro - Unikaha 70:78
/Vitington 15 - Smit 19/

Nedelja
Estudijantes - Mursija
/Džekson 22 - Antelo 21/

Huventud - Gran Kanarija
/Džordan 18 - Kjurik 23/

Barselona - Saragosa
/Vezenkov 21 - Jelovac 25/

18.30 Real Madrid - Baskonija
19.00 Manresa - Valensija

(FOTO: Starsport)


tagovi

HuventudLuka BogdanovićSaragosaStevan JelovacTajris Rajs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara