Foto MN press
Foto MN press

Rakočević napustio KS Srbije

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.12.20. | 20:51

Nekadašnji reprezentativac saopštio da mu je istekao mandat potpredsednika Saveza

Igor Rakočević nije više potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije. Kako je napisao na Instagramu, njegov četvorgodišnji mandat na ovoj funkciji je istekao.

"Za ukupno 6 godina na toj odgovornoj funkciji, trudio sam se da maksimalno posvećeno, savesno i pošteno odradim svoj posao. Verujem da sam u tome uspeo. Osvojene su 3 zlatne i jedna bronzana medalja sa mlađim kategorijama za koje sam bio zadužen, uspešna promocija košarke po Srbiji, stvaranje dobrih odnosa sa klubovima i veliki uspeh u predočavanju mladim igračima koliko je bitno odazvati se pozivu za dres reprezentacije i kolika je čast biti pozvan za taj dres", napisao je Rakočević.

Izabrane vesti

Dodao je da je uspeo košarkaški da približi Republiku Srpsku Srbiji, a kao rezultat toga je da je Srbija baš iz Republike Srpske dobila igrača koji je postao kapiten zlatne juniorske generacije, a trenutno je i A reprezentativac (Dalibor Ilić).

"Bilo je tu mnogo razgovora i sa roditeljima, igračima, trenerima, agentima s ciljem da im se objasni i pomogne da shvate važnost igranja za Srbiju. Neki od naših najtalentovanijih mladih igrača koji su učestvovali u našim reprezentativnim programima su danas NBA igrači, izabrani u prvoj rundi drafta. Ipak, najvećim uspehom smatram činjenicu da nijedno dete srpskog porekla nije izostavljeno, gde god da to dete živi i igra košarku, i da je svaki naš mladi igrač dobio podjednaku šansu da obuče dres reprezentacije."

Dodao je da je u toku poslednjih šest godina mnogo naučio, stekao velika i kvalitetna prijateljstva i usavršio veštine.

"Napraviću kratku pauzu, a onda ću biti spreman za nove sportske izazove jer verujem da je moja dužnost da košarci još više vratim. Hvala dragim kolegama i saradnicima iz KS Srbije i da im poželim mnogo sreće u daljem radu", završio je Rakočević.


tagovi

Košarkaški savez SrbijeIgor Rakočević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara