Dragan Milosavljević (Foto: ©Starsport)
Dragan Milosavljević (Foto: ©Starsport)

Raspucani Musa prekinuo seriju Fuenlabrade, gostima nije pomogao ni sjajni Milosavljević

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.12.21. | 21:13

Reprezentativac Srbije ubacio 17 poena u prvom porazu tima iz okoline Madrida posle tri utakmice

Nastavljaju košarkaši Breogana da iznenađuju. Povratnik u ACB ligu upisao je i osmu pobedu i istakao ozbiljnu kandidaturu za plasman u plej-of. Večeras je na svom terenu u Lugu ubacio gotovo 100 poena i stao na put pobedničkoj seriji Fuenlabrade, uz novu sjajnu rolu bivšeg košarkaša Cedevita, Bruklin Netsa i Efesa Džanana Muse - 97:89.

Vrlo neizvesna utakmica rešena je u poslednjim minutima. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a razlika je u prva tri kvartala samo dva puta prelazila pet poena. Ipak, serijom 11:0 Breogan je preuzeo kontrolu, potom stigao i do nedostižnih 13 poena prednosti, pa je na kraju zasluženo slavio.

Izabrane vesti

Musa je odigrao još jedan sjajan meč. Iako nije uspeo da se nametne u NBA ligi, ali i u redovima Anadolu Efesa prošle sezone, napravio je sjajan potez prelaskom u tim iz Luga, gde je prva zvezda ekipe. Na kraju je flertovao i sa tripl-dablom, ubacio 25 poena uz sedam skokova i šest asistencija. Momak iz Bihaća u proseku beleži 18,9 poena i prvi je strelac lige, ali i najkorisniji igrač sa prosečnim indeksom 20,2.

Ispratili su ga Trej Bel Hejns sa 16, kao i Marko Luković sa 14 poena, dok su dvocifreni bili i Tajler Kalinoski sa 12 (6sk), kao i Rašid Mahalbašić sa 10 poena.

Nije ni Fuenlabrada imala rešenja za Musu, pa je pretrpela poraz posle tri vezane pobede. Nije pomogla ni sjajna rola Dragana Milosavljevića. Bivši košarkaš Partizana i Mege je ubacio 17 poena uz četiri asistencije i dva skoka. Od kako se posle neuspešne epizode u Bursi vratio u Španiju na četiri meča je u proseku beležio 13,3 poena.

Efikasniji od njega bio je samo Kajl Aleksender sa 22 poena, dok je dvocifren bio i Kvan Čithem sa 15. Jovan Novak je dodao osam poena uz po pet skokova i asistencija, dok Dušan Ristić nije imao svoje veče, pa je susret okončao sa sedam poena, dve uhvaćene lopte i jednom asistencijom za nešto više od devet minuta u igri.



tagovi

Dragan MilosavljevićDžanan MusaJovan NovakDušan RistićBreoganFuenlabradaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara