Lendri Noko (Foto: Starsport)
Lendri Noko (Foto: Starsport)

Rastali se Lendri Noko i Baskonija: Sledeća stanica Burgos

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.01.22. | 22:24

Kamerunski centar i zvanično raskinuo sa klubom iz Vitorije

Kako je potvrđeno od strane kluba, Baskonija i Lendri Noko su postigli sporazum oko prekida saradnje koja ih je vezivala do kraja sezone. Baski su nedavno suspendovali kamerunskog košarkaša zbog disciplinskih prekršaja, a sada su se sa njim i rastali. Neće bivši centar Crvene zvezde biti dugo bez angažmana, pošto prema saznanjima Arisa Barkasa sa Eurohupsa karijeru nastavlja u Burgosu.

Dogovor sa pomenutim klubom je već postignut, te bivši košarkaš Crvene zvezde ostaje u Španiji.

Izabrane vesti

Noko je minulog leta pojačao redove španskog evroligaša, posle sezone provedene na Malom Kalemegdanu. Ipak, tim iz Vitorije je imao velikih kadrovskih problema, što je dovelo do slabih rezultata, a potom i rastanka sa trenerom Duškom Ivanovićem. Dolaskom Nevena Spahije na klupu Kamerunac je izgubio na minutaži, a onda je minule sedmice i suspendovan pred meč sa Barselonom (Baski bez centra ubedljivo slavili 94:75). Pet dana kasnije 27-godišnji centar više nije član Baskonije.

Upisao je 17 nastupa u Evroligi i prosečno beležio 5,4 poena i 4,5 skoka, dok je u ACB ligi odigrao 13 mečeva uz prosek od 6,2 poena i 4,4 uhvaćene lopte.

Profesionalnu karijeru počeo je u Pezaru 2016. godine, potom je sezonu proveo u američkoj Razvojnoj ligi, da bi se zatim vratio na Stari kontinent i poneo dres turske Sakarje. Vrlo brzo je usledio odlazak u Albu, sa kojom je leta 2020. godine došao do trofeja u prvenstvu i kupu. Zvezdin dres nosio je u sezoni 2020/21, a sa klubom sa Malog Kalemegdana je osvojio triplu krunu (ABA liga, Kup Radivoja Koraća i Superliga Srbije).



tagovi

BaskonijaLendri NokoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara