Džejsi Kerol (©Shutterstock)
Džejsi Kerol (©Shutterstock)

Real i Kerol nastavljaju saradnju, ali dogovaraju nesvakidašnji aranžman

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 14:03

Iskusni šuter počeće sezonu nešto kasnije

Kraj sezone za nama značio je i odlazak u penziju za legendarnog Felipea Rejesa, a spekulisalo se i o mogućem kraju za Džejsija Kerola.

Prekaljeni američki šuter razmišlja o penziji, ali postoji velika šansa da odigra još jednu sezonu. Ili, bolje rečeno, polusezonu u dresu Reala. Naime, španski mediji pišu o tome da Real i Kerol rade na nesvakidašnjem aranžmanu odnosno ugovoru koji bi bio potpisan praktično na šest meseci.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 02.00: (1,60) Milvoki (13,0) Finiks (2,60)

O čemu se zapravo radi? Kerol ima želju da posle delimičnog smirivanja pandemijskog stanja provede više vremena sa porodicom u Sjedinjenim Američkim Državama i Real je spreman da mu izađe u susret tako što će mu ponuditi ugovor na pola godine. Od decembra-januara, do kraja sezone. Tako nešto se zaista ne viđa u profesionalnom sportu, ali Kraljevski klub je spreman da ga ispoštuje s obzirom na sve što je uradio tokom deset godina boravka u Realu.

Kao logičan zaključak provlači se ideja vrsnog šutera da se od profesionalne košarke oprosti uz publiku na tribinama, ne posle sezone koja je donela mnogo problema ne samo košarci i sportu, već i društvu generalno.

Kerol je u Real stigao 2011. iz Gran Kanarije i postao je živa legenda kluba. Sa 38 leta može da kaže kako je dvostruki osvajač Evrolige, petostruki šampion ACB lige, a osvajao je još Kup kralja, nacionalni Superkup, FIBA Interkontinentalni kup 2015. godine, dok je takođe bio najbolji strelac Evrokupa 2011, te ACB lige 2010. i 2011, kada je bio i član idealne petorke španskog prvenstva.



tagovi

KK Real MadridDžejsi KerolEvroligaACB liga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara