Fakundo Kampaco (©Starsport)
Fakundo Kampaco (©Starsport)

Realu ide i kad Kampaco ne pogleda na koš, tu su Hezonja i Musa da poguraju

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.12.23. | 14:46

Kraljevski klub preslišao Gran Kanariju, umalo “pukla stotka” - 97:71

Fakundo Kampaco je alfa i omega Real Madrida, jedino pojačanje tokom leta i neko od koga štošta zavisi. Povlači konce u napadu, ostvaruje veliki uticaj na saigrače, pogotovo na centarsku liniju, ali ima i utakmica koje prespava. Ne troši se previše u španskoj ligi, ali ide Kraljevskom klubu i kada mađioničar iz Argentine čestito ni ne pogleda na koš.

Real Madrid preslišao je Gran Kanariju u Vizink centru, bez po muke ostvario novu pobedu i učvrstio se na prvoj poziciji u ACB ligi – 97:91. Malo je nedostajalo da “pukne stotka”, klub koji je trebalo da igra Evroligu i od nje je odustao zbog nedostatka finansijskih sredstava, nije pronašao put i način kako da zaustavi šut sa distance domaćina i kako da brani balkanski duo.

Izabrane vesti

Ušli su u seriju Mario Hezonja i Džanan Musa, pogotovo reprezentativac BiH. Zaboravio je kada nije bio dvocifren. Računajući i Evroligu i ACB ligu, na 16 utakmica uzastopce je beležio minimum deset poena. Gran Kanariji je ubacio 15 i bio drugi strelac tima. Hrvatski reprezentativac potpisao je novu pobedu sa 19 poena i nastavio gro koševa da daje sa distance.

Mario Hezonja i Fabijen Kozer su u tri navrata dalekometnim hicima mrsili mrežicu u Vizink centru, Kraljevski klub dao je 11 trojki i pride nadskočio Gran Kanariju, te imao više asistencija od rivala. Serhio Rodriges imao ih je šest, Fakundo Kampaco jednu manje za desetak minuta provedenih na parketu. Koš čestito da nije ni pogledao. Tek jedan upućen šut ka košu iz igre i poeni sa linije slobodnih bacanja.

Nije ni morao više, jer šut je išao balkanski duo, Fabijena Kozera, koji je meč završio sa 13 poena, a veliki doprinos u reketu dali su Valter Tavares i Vensan Poarje. Gran Kanarija pretrpela je težak poraz u Madridu, mogao je biti i ubedljiviji da Itan Hep nije imao fenomenalan dan. Američki centar upisao je čak 26 poena.

Real Madrid iduće sedmice očekuje duel sa minhenskim Bajernom, kao i Obradoirom u španskom prvenstvu, a potom i duplo kolo Evrolige protiv večitih rivala. Gostuje Crvenoj zvezdi i dočekuje Partizan Mozzart Bet.

ACB LIGA - 13. KOLO

Subota

Manresa - Đirona 101:87

/Robinson 19 - Pons 22/

Andora - Unikaha 81:87

/Marić 16 - Kalionski 18/

Bilbao - Breogan 68:76

/Smit 14 - Anderson 15/

Granada - Palensija 109:85

/Kosta Martinez 20 - Benite 16/

Nedelja

Huventud - Obradorio CAB 78:69

/Endrjuz 23 - Hauard 18/

Real Madrid - Gran Kanarija 97:71

/Hezonja 19 - Hep 26/

17.00: Baskonija - Tenerife

17.00: Mursija - Valensija

18.30: Saragosa - Barselona



tagovi

ACB ligaKK Real MadridKK Gran Kanarija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara