Željko Rebrača (© MN Press)
Željko Rebrača (© MN Press)

Rebrača: Gledam kako se Željko dere na Smailagića i odmah se prisetim sebe

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.03.22. | 09:19

"To je proces i verujem da će da pomogne konkretno Smajlagiću, jer mislim da ima veliki potecijal da bude vrhunski"

Malo ko je ostavio trag u reketu Partizana kao Željko Rebrača. Deo najlegendarnije generacije crno-belih iz 1992. godine i danas prati klub iz Humske. Razlog je jednostavan, na klupi je Željko Obradović, trener koji je obeležio karijere mnogima pa i Rebrači.

Od Partizana, Benetona, Panatinaikosa i naravno nacionalnog tima.

Izabrane vesti

"Željko je bio uključen u velikom delu moje karijere. Bio je sa mnom dve godine u Partizanu, dve godine u Benetonu, dve godine u Panatinaikosu i plus reprezentacija. On je iz mene izvukao ono najbolje, ali na jedan grublji način. Jer jedino tako sam mogao da postanem vrhunski, jer maženje i paženje mi nije prijalo u tom smislu da izvuče najbolje iz mene" - rekao je Željko Rebrača za Kurir TV.

Istakao je da je u radu sa košarkašima ključna komunikacija i da je to pravi put do uspeha.

"Da imaš ljude oko sebe koje mogu da pričaju sa igračem. Nije ih bilo mnogo, ali moraš da shvatiš šta ti je želja i šta ti je cilj. Jer ti vrhunski rezultati ne postižu se zato što te neko mazi i pazi. Moraš da prolaziš taj drill. Bilo je nekih momenata kada samo sedneš u sobu i krenu ti suze same od sebe".

Partizan sa Željkom na klupi ima cilj da napadne sve trofeje. Napravljena je nova ekipa, ali jedno ime se izdvaja kod Rebrače - Alen Smailagić.

- Bio sam na par Željkovih utakmica i gledam tako kada priđe Smajlagiću i krene da se dere na njega. To me priseti na mene ranije. Mada to je svakako proces i verujem da će da pomogne konkretno Smajlagiću, jer mislim da ima veliki potecijal da bude vrhunski - rekao je Rebrača.


tagovi

Željko RebračaAlen SmailagićŽeljko ObradovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara