Košarkašice Srbije (©Reuters)
Košarkašice Srbije (©Reuters)

Reka emocija, suze za kraj i poruka Sonji i Jeleni: Svaka čast, uživanje je bilo igrati sa vama

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.08.21. | 12:14

Košarkašice emotivno doživele poraz, ali i oproštaj dve glavne uzdanice Jelene Bruks i Sonje Vasić

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Tokija)

Reka emocija slila se danas u „Saitama“ arenu. Retko koja igračica Srbije je uspela da zadrži suze. Nije bilo teško samo zbog poraza i gubitka bronze, mnogo više je boleo oproštaj tandema koji je ovu generaciju vodio do najvećih visina. Jelena Bruks i Sonja Vasić su odigrale poslednju utakmicu u dresu Srbije.

Izabrane vesti

Od sledećeg okupljanja počeće neka sasvim nova priča...

"Mnogo suza sam ispustila, što ne radim inače, zbog oproštaja Jelene i Sonje", rekla je treća članica tog čuvenog trija Ana Dabović i nastavlja:

"To je za mene nešto što je obeležilo današnji meč. Razmišljala sam dok sam išla na utakmicu, igramo zajedno 15 godina. Sve ono što smo uradile... Ali, da ne pričam o sebi, nego o njima dvema, jer ću ja verovatno nastaviti. Stvarno su napravile ogroman uspeh za žensku košarku. Želim da im kažem svaka čast, uživala sam igrajući sa njima. Mnogo mi teško pada. Volela bih da smo završile sa pobedom i sa medaljom. Ali, mislim da posle ovog leta koje smo mi imali i kroz šta smo sve prošli, možemo samo da budemo ponosne zbog svih uspeha. Da mi je neko pre tri meseca rekao imaćemo zlato evropsko i četvrto mesto na OI, ne bih verovala, ali bih uzela odmah".

Srbija je u finalu Evropskog prvenstva pobedila Francusku, a danas su protivnice pripremile veliku osvetu.

"Žao mi je što nismo mogle da pružimo bolju igru, ali opet moje misli su usmerene samo ka Jeleni i Sonji. Želim da im se zahvalim što su igrale za reprezentaciju, što su igrale na način na koje su igrale. Što su nam donele toliko medalja, pored svih problema... Jelena odvojena sada od deteta, Sonja sa svim preprekama. Na profesionalan i vrhunski način su predstavljale i zemlju i nas učile kako treba. O utakmici i ne razmišljam, biće mi teško da se okupim sledeći put, a da njih ne vidim. Vrhunski ljudi i igrači, ponosna sam na njih i što sam ovako dugo igrala sa njima".

Sonja je po završetku utakmice okupila tim na sredini terena i održala kraći govor. Ana je otprilike prepričala šta im je rekla.

"Pa da se svaka od nas nosila sa svojim problemima, da svaka zaslužuje medalju, zaslužili smo je i danas. Možda da smo malo bolje odigrale... Ali, svaka treba da bude ponosna na ono što smo pružile ovog leta", zaključila je u emotivnom izlaganju Ana Dabović.

Tina Krajišnik je zbog suza brzo odustala od duže izjave. Mnogo joj je bilo teško da priča o završetku jedne prelepe priče...

"Kad si na četvrtom mestu je najgori osećaj. Jednostavno naša igra nije bila na nivou na kome je bilo potrebno. Nismo uspeli ni da ponovimo igru koju smo imali na Evropskom prvenstvu. One su pogađale šuteve, falila je naša energija koju inače imamo. Čestitala bih Francuskoj, bili su bolji danas. Ponosna sam na ovu ekipu i čast mi je bila što sam deo nje, teško mi je da pričam jer se ovaj tim neće ponovo sastati u ovom sastavu", uspela je kroz suze da izusti Tina Krajišnik.

Odmah je tamo gde je ona stala nastavila uplakana Nevena Jovanović.

"Nažalost nije se završilo ovo leto kako smo želele. Pobedio je bolji tim i možemo samo da im čestitamo jer su bile bolje od nas".

Košarkašice Srbije (©Reuters)Košarkašice Srbije (©Reuters)

Francuskinje je danas služio šut kao nikad do sada u duelima sa Srbijom.

"To je sport, jedan dan hoće, drugi dan neće. Danas je sreća bila naklonjena njima, na našu žalost. Zaslužili su pobedu, igrali su od prvog do poslednjeg minuta bolje nego mi".

Nevena je dugo u ekipi igrala sa Sonjom i Jelenom, od narednog okupljanja moraće da nastavi reprezentativno putovanje bez njih.

"Dodatno imamo emocije zbog njihovog oproštaja poslednjih nekoliko dana. Žao mi je što zbog njih nismo uspele. Ali, to je sport i nažalost nismo danas slavile", bilo je sve što je Nevena uspela da izgovori za kraj.


tagovi

tokio 2020Olimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021ženska košarkaška reprezentacija SrbijeSonja VasićJelena BruksAna DabovićTina KrajišnikNevena Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara