Košarkaši Crvene zvezde (©Star Sport)
Košarkaši Crvene zvezde (©Star Sport)

Ritam melje: Četvrti meč u devet dana, biće ih još tri u narednih osam

Vreme čitanja: 4min | ned. 30.01.22. | 08:08

U goste dolazi Mornar, crveno-beli će naredna četiri utakmice odigrati u Beogradu

Vremena za predah – nema. Nakon povratka u Beograd iz Atine u petak uveče i treninga oporavka u subotu, Crvenoj zvezdi sledi već četvrti meč u poslednjih devet dana, odnosno otkako se ekipa vratila na parket i “preležala“ koronu. U goste dolazi Mornar iz Bara (TV Arenasport, 17.00).

Ritam melje, a bio je Dejan Radonjić potpuno u pravu kada je pred put u Pirej izjavio da će broj obaveza biti još veći u narednom periodu. Naime, posle Mornara Zvezdi predstoje još tri utakmice u narednih osam dana (utorak, četvrtak, ponedeljak*). Odmah posle Mornara stiže dupli evroligaški program u kojem su gosti milanska Olimpija i Monako, a potom se ide na noge Megi Mozzart, a termin meča je naknadno pomeren sa nedelje na ponedeljak kako bi se dobio dan više za odmor. Dobra stvar u svemu tome je što ekipa neće napuštati Beograd, te što sledeće izazove dočekuje u punom sastavu.

Izabrane vesti

17.00: (1,15) Crvena zvezda (20,0) Mornar Bar (6,00)

Barani su tradicionalne Zvezdine “mušterije“. Dosadašnjih sedam odmeravanja snaga na parketu branioca titule završila su se upravo u njegovu korist, a konačna razlika uvek je bila dvocifrena! Prethodna tri okršaja završena su razlikom većom od bar 23 poena, a poslednji i onaj iz novembra 2018. išla su i na +30! Uz to Crvena zvezda je dvaput prelazila granicu od 100 poena.

Mornar je posle trokiranja na početku sezone i šest uzastopnih poraza, odnosno sedam u osam uvodnih rundi, uspeo drastično da podigne formu i zabeleži šest pobeda u sedam utakmica, zbog čega trener Radonjić poziva na oprez.

“Posle veoma specifičnog perioda i utakmica koje smo imali nastavljamo u žestokom ritmu. Period sa tri zahtevne utakmice koje smo odigrali je bio težak, sledi nam još teži. Mornar je značajno podigao kvalitet igre, a kao posledica toga došli su i rezultati. Očekuje nas ekipa koja je imala vremena za rad i pripremu utakmice, a mi ćemo sa druge strane pokušati u kratkom roku da uradimo sve kako bi odigrali dovoljno dobar meč i došli do bodova“, rekao je Radonjić.

Luka Mitrović zadovoljan je zbog toga što je ekipa reagovala pozitivno nakon dugog perioda pauze zbog korone.

“Ušli smo u vrlo jak ritam utakmica koji će u narednom periodu od nas zahtevati još više. Mornar je u dobroj formi, igraju dobro, stil igre im je prepoznatljiv, brzo i sa dosta šuteva. Nećemo imati previše vremena da treniramo i pripremimo se za ovaj meč, ali ćemo učiniti sve što je do nas, da spremni dočekamo ovaj meč i uz pomoć naših navijača dođemo do važnih bodova u regionalnoj ligi“.

Mihailo Pavićević (©MN Press)Mihailo Pavićević (©MN Press)

Trener Mornara Mihailo Pavićević svestan je Zvezdine nadmoći, ali se uzda u to da bi njegovi izabranici mogli da odigraju dobru utakmicu i pariraju braniocu titule.

“Pokušaćemo da iskoristimo eventualni umor domaćih igrača jer su imali ove nedelje već dve jake utakmice. Naravno, nećemo se samo uzdati u njihov hipotetički umor već moramo da odigramo maksimalno fokusirano i ozbiljno“, poručio je Pavićević i dodao:

“Pred ovakve mečeve koristi se obično onaj izraz 'nemamo šta da izgubimo'. Sa tim se nikad nisam saglasio jer uvek kažem da imamo šta da izgubimo - utakmicu. Mi i treniramo radi utakmica“.

Govoreći o Crvenoj zvezdi, Pavićević je jasno naglasio da je reč o “najboljoj ekipi u ABA ligi, pravljenoj za ABA ligu koja to svojim igrama i rezultatom pokazuje“.

”Samim tim jasno je kakve su joj ambicije u ABA ligi”, kaže iskusni stručnjak i dodaje:

”Na svakoj poziciji ima dva ili tri podednako kvalitetna igrača. To znači 12 njih u rotaciji, čak sada i više od 12 koji su spremni da igraju na istom nivou. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Naš pristup jeste da u ABA ligi ne delimo ekipe na bolje i lošije nego da svakog protivnika shvatamo podjednako”.

Crvena zvezda u nedelju popodne juri 13. uzastopnu pobedu u ABA ligi, ukupno 15. od početka ligaškog dela, čime bi zadržala prednost nad drugoplasiranim Partizanom, uz utakmicu manje. Istovremeno, eventualni treći vezani trijumf posle Cedevite Olimpije i Olimpijakosa bi značajno pogodovao ekipi pred težak meč sa čvrstim protivnikom iz Milana u utorak (TV Sportklub, 19.00).

(* - prvobitni termin je bio u nedelju, ali je naknadno pomeren za ponedeljak 7. februar)

ABA LIGA - 18. kolo

Petak

Krka - Partizan 63:79

/Stipčević 15 - Koprivica 15/

Split - Igokea 89:77

/Šorter 26 - Jošilo 17/

Borac - Zadar 79:73 (65:65)

/R. Đoković 18 - Tompson 17/

Subota

Cibona - Studentski centar 90:75

/Gegić 18 - Kamenjaš 20/

FMP - Mega Mozzart 79:86

/Džons 21 - Simanić 15/

Nedelja

17.00: (1,15) Crvena zvezda (20,0) Mornar Bar (6,00)

19.00: (1,45) Budućnost (15,0) Cedevita Olimpija (3,05)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaMornar BarABA ligaDejan RadonjićMihailo Pavićević

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara