Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Rusi o Megi: Napravili su Jokića, to je fabrika talenata

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.09.22. | 09:56

Mega večeras od 19 časova u VTB Superkupu igra protiv CSKA Moskve

Prvi dan istorijskog VTB Superkupa protekao je u najboljem redu. Istorijski je zbog činjenice da prvi put učestvuju ekipe iz Srbije, Partizan je sinoć ubeldjivo nadigrao Lokomotivu Kubanj, a danas Mega ima izuzetno težak zadatak igra protiv CSKA čiji dres nose Nikola Milutinov i Dejan Davidovac.

Utakmica Mege počinje od 19 časova po srpskom vremenu, a Rusi su istakli činjenicu da je srpski tim već godinama unazad fabrika talenata.

Izabrane vesti

Dolazi nam tim u kojem je ponikao Nikola Jokić. To dovoljno govori o njima. Ponovo su mlad tim, imaju samo jednog igrača koji ima preko 23 godine“, stoji na sajtu lige.

Kao što je poznato Mega ulazi u novu sezonu sa novim trenerom. Angažman u Megi završio je Vladimir Jovanović koji sada vodi Budućnost, a na njegovo mesto stigao je mladi Marko Barać. On je već vodio tim na nekoliko pripremnih utakmica.

Veliki izazov u Rusiji kojem se radujemo. Nije svaki dan da možemo da igramo protiv CSKA, Zenita, Uniksa ili Lokomotive. Sigurno da neće biti lako da igramo protiv najboljih u Evropi, ali tako ćemo da napredujemo“, rekao je trener Mege za Mozzart Sport.

Mega će u glavnom gradu Rusije nastupiti u sledećem sastavu: Danko Branković, Andrija Grbović, Petar Kovačević, Ahmad Rori, Jovan Šljivančanin, Matej Rudan, Aleksa Uskoković, Luka Cerovina, Malkolm Kazalon, Mihailo Mušikić i Luka Bogavac.

Rusi su u zvaničnoj najavi takmičenja u prvi plan stavili Malkoma Kazalona. Istakli su ga kao lidera ekipe koji je sledeći projekat kluba u nastojanju da napravi još jednog ozbiljnog košarkaša na evropskoj mapi košarke.

CSKA je sa druge strane rekonstruisao tim. Zbog dobro poznate situacije, Rusi ove sezone igraju samo VTB ligu, najviše se u redovima armejaca očekuje od Alekseja Šveda koji je još uvek najbolji ruski igrač, a naravno tu su i Nikola Milutinov, kao i Dejan Davidovac.

Tim ima samo jedan cilj sledeće sezone, to je osvajanje VTB lige, sve je podređeno tome. Imamo dobar tim, ja se još uvek prilagođavam“, rekao je Davidovac za Mozzart Sport.

VTB Superkup

22. septembar

CSKA – UNIKS 76:71

Partizan – Lokomotiva Kubanj 92:70

23. septembar

16.00 Zenit – Lokomotiva

19.00 CSKA – Mega

24. septembar

16.00 UNIKS – Mega

18.30 Zenit – Partizan

25. septembar

13.00 – meč za 5. mesto

16.00 – meč za 3. mesto

19.30 – finale


tagovi

KK MegaKK CSKA Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara