Dejan Radonjić sa košarkašima Panatinaikosa (©MN Press)
Dejan Radonjić sa košarkašima Panatinaikosa (©MN Press)

Rutina Panatinaikosa u grčkom prvenstvu, debitovao Volters, u utorak stiže i Bejkon (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 21:58

Tek treća pobeda Zelenih ove sezone

Nikako Panatinaikos da uhvati zalet. Mučio se sa povredama, nije uspevao da uhvati kontinuitet zbog promena u rosteru, ali bi večerašnjeg izdanje moglo da označi početak boljih dana za ekipu Dejana Radonjića. Konačno su došli do jedne rutinske pobede, crnogorski stručnjak je dobro raspodelio minutažu, odmorio igrače koji su bili pod najvećim naporom i to se nije osetilo na terenu. PAO je kao gost bio bolji od Jonikosa 86:62.

Najvažnije je da se u stroj vratio Nejt Volters koji je zvaničan debi okončao sa četiri poena i tri skoka (proveo 16 i po minuta u igri). Ponajbolji igrač Zelenih na startu sezone Derik Vilijams je odmorio (manje od sedam minuta), a ozbiljniju šansu su dobili domaći igrači i odlično je iskoristili.

Izabrane vesti

Bitna pobeda posle napornih nekoliko sedmica. Slomio je Panatinaikos otpor domaćina već u drugoj deonici, koju je dobio 31:15 i tako veliki odmor dočekao sa 22 poena viška. Rutinski je to do kraja sačuvao i upisao drugu recku u prvenstvo (2-1).

"Posle duplog kola Evrolige, nije bilo jednostavno vratiti se sa maksimalnom koncentracijom. Bilo je važno da pristupimo utakmici na pravi način, a to smo i uradili. Vodili smo i imali kontrolu tokom 40 minuta, dali šansu svim igračima", sumirao je Radonjić utiske posle susreta.

Najefikasniji je sa 14 poena bio Elefterios Bohorids, dok je 13 za nešto više od 13 minuta postigao Arturas Gudaitis. Vrlo dobar i Jorgos Papajanis sa 12 poena i sedam skokova, dok je Marijus Grigonis dodao devet. Radonjić može da bude zadovoljan i vrlo dobrim izdanjem Panajotisa Kalaicakisa koji je za 25 minuta došao na prag dabl-dabla (po devet poena i skokova).

Sa druge strane je 20 poena uz sedam uhvaćenih lopti upisao Lukas Mavrokefalidis, dok je 15 upisao Nikos Arsenopulos, a 10 poena Deonte Hokins.

Konačno je Volters izašao na parket u zelenom dresu, pa je Radonjić dobio prvog plejmejkera, a uskoro će na raspolaganju imati sjajnog Dvejna Bejkona.

"Očekujemo da nam se pridruži u utorak i počne sa treninzima. Nadamo se da će nam pomoći", rekao je Radonjić o bivšem igraču Monaka i nekoliko NBA klubova koji je nedavno potpisao saradnju sa klubom.



tagovi

KK Panatinaikosgrčka košarkaška superligaDejan RadonjićNejt VoltersDvejn Bejkon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara