©ABA liga, Cibona/MihalJacic
©ABA liga, Cibona/MihalJacic

Samo Jaka Blažič zna kako je Cibona ovo izgubila, Cedevita se izvukla iz nokdauna u Zagrebu

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 21:26

Ljubljančani slavili posle preokreta u dramatičnoj završnici - 82:79

Cibona je bila nadomak velikog slavlja i prekida crne serije od četiri uzastopna poraza u ABA ligi, ali je doživela i peti. Mada je teško objasniti kako je ekipa Vladimira Jovanovića uspela da ispusti trijumf nad Cedevita Olimpijom - 79:82.

Domaćin je sredinom poslednje četvrtine imao devet poena prednosti (73:64), ali su gosti uspeli da uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu, a onda na krilima Jake Blažiča stigli do velikog preokreta. Cedeviti je ovo bila osma pobeda u sezoni, čime je uspela da zadrži korak sa vodećom četvorkom. Da je bilo drugačije, već bi moglo polako da se govori o novoj neuspešnoj sezoni Ljubljančana.

Izabrane vesti

Ciboni je ovo bio osmi poraz, ali prilično teško objašnjiv. Jovanovićev tim je izuzetno ušao u poslednju čevrtinu, do pomenutih devet poena prednosti dizao je prednost i ritam igre, ali je onda ušao u seriju neverovatnih grešaka, što je iskusni protivnik umeo da kazni. Blažič je meč okončao sa 19 postignutih poena, od čega 11 u poslednjih šest minuta. Bukvalno je preuzeo odgovornost u trenucima kada se lomilo pitanje pobednika, postigao dve trojke u samoj završnici, ali i poene sa penala za preokret 21 sekundu pre kraja. Sve je bilo odlučeno dve sekunde pre kraja, kada je Zek Agust presekao loptu Hoseu Vildozi i zakucavanjem postavio konačan rezultat utakmice.

Upravo su se Blažič i Agust u samoj završnici pridružili najefikasnijim akterima meča. Prvi strelac utakmice bio je odlični Danko Branković, koji je ubacio 20 poena, a nedostajao mu je jedan skok za dabl-dabl učinak. Takođe, gađao je 9/9 za dva poena, odnosno 2/2 sa linije penala. Imao je samo jedan promašaj za tri poena. Drugi strelac je bio pomenuti Blažič, a treći Agust sa 15 poena i pet skokova. Amar Gegić je ubacio 15 poena, a Hose Vildoza 14.

ABA LIGA – 13. kolo

Petak

Studentski Centar – Mornar 76:95

/Vinjales 16 – Mihailović 26/

Subota

FMP Železnik – Crvena zvezda 74:98

/Džons 17 - Ivanović 18/

Krka - Igokea 59:72

/Stipčević 12 - Voler 11/

Zadar - Split 61:59

/Mavra 19 - Perković 20/

Ponedeljak

Borac Čačak - Budućnost 76:82

/Hejl 16 - Sili 20/

Utorak

Cibona - Cedevita Olimpija 79:82

/Branković 20 - Blažič 19/

Odloženo

Partizan - Mega Mozzart

*** Kvote mogu biti podložne promenama



tagovi

Jaka BlažićVladimir Jovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara