Đordi Fernandez (©FIBA basketball)
Đordi Fernandez (©FIBA basketball)

Selektor Kanade: Srbija? Sjajan trener i program uz iskustvo koje mi nemamo, Pešića sam gledao još u Barseloni

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.09.23. | 17:42

"Mi smo nemilosrdni sve vreme, počeli smo u Džakarti i to nastavljamo sada u Manili", kaže Đordi Fernandez

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Manile)

Došli smo u samu završnicu Mundobasketa, ostale su još samo četiri najbolje ekipe na planeti, a među njima je i Srbija. Orlovi će sa Kanadom u petak od 10.45 igrati za veliko finale i sigurnu medalju, mada se može reći da je cilj već ispunjen pošto smo overili vizu za Pariz naredne godine.

Izabrane vesti

To je učinila i Kanada, a posle ubedljive igre u drugom poluvremenu i trijumfa nad Slovenijom (100:89), selektor Đordi Fernandez čestitao je momcima na najboljem plasmanu na najvećim planetarnim takmičenjima.

“Čestitke momcima, ispisali su istoriju. Ovo je najbolja pozicija na koju smo stigli na Mundobasketu. Čestitam svima. Borili smo se večeras jako i momci su isporučili ono što se tražilo. Beret je bio odličan na skoku, diktirali smo tempo i na kraju je utakmica otišla na našu stranu“, rekao je Fernandez.

O Srbiji je imao reči hvale, pogotovo o selektoru Svetislavu Pešiću.

“Dobar su tim, trenira ih jedan od najboljih trenera svih vremena. Gledao sam ga kao mlad, kada je osvojio Evroligu sa Barselonom. Sjajan trener, odličan program, imaju iskustvo i tradiciju, to nama fali. Ali, mi stičemo iskustvo, bolji smo iz utakmice u utakmicu i danas smo bili bolji nego protiv Španije, pa danas još bolji, nadam se da ćemo biti još bolji protiv Srbije“.

Dilon Bruks je "prebio" Luku Dončića i naterao ga da bude izbačen sa utakmice zbog nervoze, ali je i sam imao problem jer je omražen u Manili i na Filipinima, gde ima dosta navijača Los Anđeles Lejkersa koji su ga uzeli na nišan nakon mnogo prljavštine između Lebrona i njega u NBA plej-of duelima.

“On mora da bude bolji, treba nam terenu i ne sme da bude isključen. On je najbolji defanzivac uz Dorta na takmičenju. Danas je pokazao kliniku u odbrani, vršio pritisak na loptu sve vreme. Ako ne mislite da je najbolji u odbrani, ne volite košarku“.

Posebno je pohvalio dvojicu najefikasnijih - Šaja Gildžes Aleksandera i Ar Džej Bereta.

“Kada smo sastavljali tim, sedmorica iz NBA, četvorica igraju dobre angažmane u Evropi, jedan je na koledžu. Svi imamo svoj posao i zaduženja, a ponosan sam na Bereta, kako su Šaj i on vodili tim zajedno, to nam je omogućilo da igramo brzu košarku i to nam je omogućilo da pobedimo“.

Šaj se baš ističe kao lider ove generacije...

“To je dobro, reći ću ponovo. Svi vide Šaja kako postiže poene. Ali, malo ko gleda druge stvari... Dominirao je igrom, kao plejmejker, kao strelac i lider. Ali, to nije samo njegovo zaduženje. Imamo Dilona, Bereta, Olinika... Pre neki dan smo rekli da smo nemilosrdni i to smo i sada“.


tagovi

košarkaška reprezentacija KanadeĐordi FernandezMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara