©Reuters
©Reuters

Selektor SAD o Srbiji: Poštujemo ih, ceo taj region igra sjajnu košarku

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.09.23. | 19:25

"Nisam gledao meč, ali shvatam da je Srbija bila briljantna kada je pobedila Litvaniju. Ima ovde mnogo sjajnih timova", kaže Stiv Ker

Selektor Sjedinjenih Američkih Država Stiv Ker imao je razloga da bude zadovoljan reakcijom njegovih igrača nakon poraza od Litvanije i ubedljivim slavljem nad Italijom, koja im je donela željeni plasman u polufinale Mundobasketa.

Amerikanci su odigrali možda i najbolju odbranu od početka turnira, što im je omogućilo da dođu do prilično ubedljivog slavlja i naprave najbolju moguću uvertiru pred odlučujuće borbe za medalje.

Izabrane vesti

Pre SAD plasman među četiri najbolje selekcije izborila je Srbija, koja je sjajnom igrom ostavila Litvaniju bez polufinala.

"Imamo veliko poštovanje prema FIBA košarci. Ono što mi treneri u Americi moramo da naučimo naše igrače jeste da je u FIBA drugačija igra od NBA. Naš posao je da poštujemo razlike, da ih naučimo drugačijim pravilima, da pokažemo koliko su drugi timovi dobri. Litvanija je bila fenomenalna. Nisam gledao meč, ali shvatam da je Srbija bila briljantna kada je pobedila Litvaniju. Ima ovde mnogo sjajnih timova. Srbija, zemlje bivše Jugoslavije, Hrvatska i Crna Gora... Ceo region igra sjajnu košarku, i to prilično dugo vremena. Poštujemo ih i znamo da su to jaki timovi koje je teško pobediti", rekao je Ker.

Sjedinjene Američke Države će u polufinalu igrati sa pobednikom utakmice Nemačka - Letonija, dok Srbija čeka boljeg iz okršaja Kanade i Slovenije.


tagovi

Mundobasket 2023Stiv Ker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara