(©BCL)
(©BCL)

Senegalac "zarobljen" u Ruandi, osuo paljbu po FIBA

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 09:58

Problem rezultati testova na korona virus

Moris Nudur, reprezentativac Senegala i član Ritasa, preživljava teške dane u Ruandi, gde je s nacionalnim timom učestvovao u "balonu" FIBA. Umesto da se odmah posle uspešno odrađenog posla, odnosno pobeda Senegala nad Kenijom, Mozambikom i Angolom u kvalifikacijama za Afrobasket, vrati u Litvaniju, iskusni krilni centar je ostao "zarobljen" u Kigaliju.

Naime, neposredno pre početka "balona", Ndur je bio pozitivan na korona virus, pa prema lokalnoj proceduri, može da napusti Ruandu tek kada mu dva rezultata budu negativna. Već je dobio jedan negativan nalaz, ali kako navodi, taj rezultat je obrisan iz centralnog registra.

Izabrane vesti

"U redu, FIBA. Šta mi se dešava u Ruandi? Zašto svi lažu o mom testu na korona virus. Evo podatka koji su kasnije izbrisali sa svoje stranice. Pokazuje da sam imao negativan rezultat testa, ali kada sam se vratio na ovu stranicu u 19.30 časova, rezultata nije bilo. Ovde se događa nešto neprijatno", napisao je Ndur na Tviteru, uz objave dve slike koje pokazuju da je dobio negativan rezultat.

Potom je osuo paljbu po FIBA koja ga je, prema njegovim rečima ostavila na cedilu, iako je svetska kuća košarke bila garant da će se sve procedure poštovati.

"Posle 14 dana samoizolacije, ne možemo da dobijemo rezultate testa za 24 sata. Ljudi iz FIBA, trebalo bi da nešto preduzmete u vezi sa ovom situacijom, jer smo ovde došli zbog vašeg 'prozora', ali za to vreme me niko iz FIBA nije kontaktirao. Da li bar znate pod kojim uslovima moramo da budemo ovde? Razočaran sam", dodao je Ndur koji je zbog problema u Ruandi propustio derbi meč litvanskog šampionata u kome je Žalgiris ponizio njegov Ritas (92:45).

Doduše, Ritas je derbi igrao i bez Endrjua Gaudloka, Arnasa Butkevičusa, Rokasa Gustisa i Rajana Botrajta.

Tim iz Viljnusa sutra dočekuje Rigu u Ligi šampiona.



tagovi

FIBA Liga šampionaRitasMoris Ndur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara